yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2622
EURO
34,7125
ALTIN
2.402,68
BIST
10.249,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

BÜYÜKGÜMÜŞ VE SOYGÜZEL YÖRÜK ŞENLİKLERİNE KATILDI

BÜYÜKGÜMÜŞ VE SOYGÜZEL YÖRÜK ŞENLİKLERİNE KATILDI
02.08.2023 16:49
0
A+
A-

 

  • AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükügümüş ve Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Kuzey Makedonya’da düzenlenen 15. Geleneksel Yörük Şenlikleri’ne katıldılar..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Kuzey Makedonya’nın Doğu Makedonya bölgesindeki Topolnica (Kavaklı) Köyü’nde gerçekleştirilen şenliklere, Türkiye’den ve Balkan ülkelerinden çok sayıda davetli katıldı. Şenliklerin amacı, Yörük kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak olduğu belirtildi. Şenliklerde konuşan Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Balkanlarda yaşayan Türklerin, Türkiye’nin birer parçası olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Balkanlardaki Türklere elinden gelen desteği verdiğini de söyleyen Soygüzel, “Biz buraya sadece şenliklere katılmak için gelmedik. Aynı zamanda Balkanlardaki kardeşlerimizle bir araya gelmek, onların sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları aramak için geldik. Türkiye olarak Balkanlardaki Türk varlığını korumak ve güçlendirmek için her zaman yanlarında olacağız” dedi. AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükügümüş de şenliklerde yaptığı konuşmada, Yörüklerin Türk kültürünü ve ananesini günümüzde de en özgün haliyle yaşadığını ve yaşattığını söyledi. Büyükügümüş, “Yörükler, Türk milletinin asli unsurlarından biridir. Bu anlamlı etkinliğe bizleri de davet eden Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Vekili değerli dostum Enver Hüseyin’e ve Doğu Makedonya Türkleri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Vekili Enver Hüseyin’in de katıldığı şenliklerde, Yörük kültürü ve gelenekleri tanıtıldı, yöresel yemekler, el sanatları, halk oyunları ve müzik sunumları yapıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.