yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1173
EURO
38,1281
ALTIN
2.875,88
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C

GEBE OKULUNDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

GEBE OKULUNDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
20.09.2024 17:43
0
A+
A-

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Gebe Okulu’nda, anne adaylarına yönelik eğitimler tüm hızıyla sürüyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Amaç, anne ve bebeklerin sağlığını en üst düzeyde koruyarak, bilinçli ebeveynler aracılığıyla sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak. Gebe Okulu’nun sunduğu eğitimlerde, bebek bakımı ve anne sağlığına dair geniş bir yelpazede bilgi aktarılıyor. Katılımcılara emzirmenin önemi, ek gıdalara geçiş süreci, bebeğin aşı takvimi gibi hayati konular anlatılırken; bebek banyosu, bebek alt bakımı, bebeğin tırnaklarının kesilmesi ve göbek bakımı gibi günlük bakım uygulamaları da detaylı bir şekilde öğretiliyor. Ayrıca, annelere bebekle iletişim kurma, bebeğin güvenliği, bebeklerde ilkyardım gibi kritik konular üzerinde duruluyor. Bu eğitimlerle sadece bebeğin fiziksel sağlığı değil, duygusal ve psikolojik gelişimi de göz önünde bulunduruluyor. Bebek masajı ve bebekle güvenli bağlanma üzerine verilen dersler, ailelerin bebekleriyle kuracakları ilişkinin temelini sağlamlaştırıyor. Bebeklerin uyku düzeni, yatış şekilleri, kardeş kıskançlığı gibi sosyal ve davranışsal konular da eğitimin bir parçası. Anneler, çocuklarıyla daha sağlıklı bir iletişim kurmanın yollarını öğrenirken, çocukların duygusal ihtiyaçlarını da nasıl karşılayacakları konusunda bilgilendiriliyor. Eğitime katılan annelerin oldukça memnun kaldığı belirtilirken, program sonunda verilen geri dönüşlerin son derece olumlu olduğu ifade edildi. Eğitimi yürüten ekip, “Amacımız bilinçli ebeveynler ile sağlıklı bireyler ve dolayısıyla sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Eğitimlerimiz gayet verimli geçiyor ve katılım sağlayan tüm annelerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı. Gebe Okulu, hamile kadınları bilinçlendirmeyi hedefleyerek, onları doğum sürecine ve bebek bakımı konularına en iyi şekilde hazırlamayı amaçlıyor. Eğitimlere tüm anne adaylarının davet edildiği belirtilirken, başvurular Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu’na yapılabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.