yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0208
EURO
38,0116
ALTIN
2.827,90
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

ÜRETİCİLER İLE BİREBİR GÖRÜŞTÜ

ÜRETİCİLER İLE BİREBİR GÖRÜŞTÜ
16.09.2024 11:29
0
A+
A-

Yalova, tarım ve süs bitkileri üretiminde elde ettiği başarılarla dikkat çekmeye devam ediyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Şehir, ilk kesme çiçek üretiminin başladığı yer olarak tarihe geçerken, süs bitkileri üretiminde de önemli bir konumda bulunuyor. Türkiye genelinde süs bitkileri üretiminde adet bazında 4. ve üretim alanı bazında 5. sırada yer alan Yalova, bu alandaki başarısını Sakarya Sapanca’da düzenlenen Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nda gözler önüne serdi.

VALİ DR. HÜLYA KAYA’DAN YALOVA’NIN ÜRETİCİLERİNE DESTEK..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, fuar kapsamında şehrin süs bitkileri üreticilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Yalova’nın tarım potansiyeline, süs bitkileri üretimindeki başarısına ve bu sektördeki yenilikçi çalışmalara dair bilgiler aktaran Kaya, üreticilerle birebir görüşerek destek ve teşekkürlerini iletti. Fuar alanında yapılan incelemelerde, Yalova’nın sınırsız potansiyelini ve üreticilerin yüksek başarısını vurgulayan Dr. Hülya Kaya, “Yalova, yüz ölçümü küçük bir şehir olmasına rağmen tarım ve süs bitkileri üretiminde büyük başarılar elde ediyor. Üreticilerimizin bu alandaki emeği ve özverisi, şehrimizin bu sektördeki güçlü konumunu pekiştiriyor. Onların başarılarına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLERLE BİREBİR GÖRÜŞTÜ..

Vali Kaya’nın fuar ziyaretinde, Yalovalı üreticilerle yapılan birebir görüşmelerde, üretim süreçleri, karşılaşılan zorluklar ve başarı hikayeleri hakkında bilgi alındı. Yalova’nın sektördeki başarısının, üreticilerin yenilikçi yaklaşımları ve sürekli gelişim çabaları ile mümkün olduğu ifade edildi. Vali Kaya, Yalova’nın tarım sektöründeki potansiyelinin artırılması ve daha geniş kitlelere ulaşması için gelecekte yapılacak yatırımlar ve projeler hakkında da bilgi verdi. “Yalova’nın bu alandaki başarısını daha da ileriye taşımak ve uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlamak için çeşitli projeler ve destekler üzerinde çalışıyoruz. Üreticilerimizin her zaman yanındayız ve onların başarılarına katkıda bulunmak için gereken desteği sağlayacağız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.