yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2925
EURO
34,6258
ALTIN
2.413,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR’

‘KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR’
28.08.2022 12:19
0
A+
A-

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır:

‘KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR, YALOVA DEVLET HASTANESİ N’OLACAK?’

  • Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, mevcut devlet hastanesinin akıbetinin ne olacağını sordu

..”Yalova, uzun süredir beklediği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çok şükür kavuşuyor. Eylül ayı içerisinde acil servisin hizmete gireceği, polikliniklerin de zamanla hizmet vermeye başlayacağı kamuoyu ile paylaşıldı.”

  • ..”Yalova, senelerdir Çiftlikköy’e taşınıyor. Randevu çilesi bitmek bilmiyor. 182 üzerinden randevu almak, deveye hendek atlatmaktan zor. Hal böyle iken Yalova, yeni hastane ile bir nefes alacakken yeni kadrolar, yeni branşlar ile çevre illere taşınma çilesi sona edecekken gelen haberler maalesef durumun pek de göründüğü gibi olmadığına işaret ediyor.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Eylül ayında açılması beklenen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacak olan mevcut Devlet Hastanesi’nin akıbetinin ne olacağını sordu. Kamuoyunun açıklama beklediğini söyleyen Çandır, “Yalova, uzun süredir beklediği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çok şükür kavuşuyor. Eylül ayı içerisinde acil servisin hizmete gireceği, polikliniklerin de zamanla hizmet vermeye başlayacağı kamuoyu ile paylaşıldı. Gecikmiş de olsa son derece olumlu gelişmeler. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Ancak kamuoyu, bazı soruların cevabını henüz alabilmiş değildir. Yalova halkının cevabını beklediği soru ise halen Çiftlikköy’de faaliyetine devam eden Yalova Devlet Hastanesi’nin akıbetinin ne olacağıdır. Yalova, senelerdir Çiftlikköy’e taşınıyor. Randevu çilesi bitmek bilmiyor. 182 üzerinden randevu almak, deveye hendek atlatmaktan zor. Hal böyle iken Yalova, yeni hastane ile bir nefes alacakken yeni kadrolar, yeni branşlar ile çevre illere taşınma çilesi sona edecekken, gelen haberler maalesef durumun pek de göründüğü gibi olmadığına işaret ediyor” dedi.

‘DİŞ HASTANESİ AÇILIRSA ZULÜM OLUR’..

Diş hastanesinin Çiftlikköy’e taşınmasının zulüm olacağını söyleyen Çandır, “Kamuoyu açıklama bekliyor. Yalova Devlet Hastanesi’nin kapanacağı, yerine Fizik Tedavi veya Kadın Doğum Hastanesi’nin açılacağı konuşuluyordu.  Aldığımız son duyumlara göre ise Yalova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Devlet Hastanesi’nin yerine taşınıyor. Uzun vadede ise Diş Hekimliği Fakültesi Çiftlikköy’e açılıyor. Hatta konu ile ilgili bakanlıktan olur geldiği konuşuluyor. Artık dişi ağrıyan vatandaşlarımız, ücretsiz muayene için Çiftlikköy’e gitmek durumunda kalacak. Umarım yanılırım. Eğer yanılırsam, peşin peşin özür dilerim. Ancak haber doğruysa, bunun adı zulümdür. Zira bunca söylentiye rağmen hala yetkili kişilerden, konu ile ilgili bir açıklama gelmedi. Bekliyoruz, bekleyeceğiz” diye konuştu.

‘AYNI HATA YAPILMAMALI’..

Kamuoyunun Yalova Devlet Hastanesi’nin akıbetini sorduğunu belirten Çandır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak Yalova halkını senelerdir Çiftlikköy’e taşıyan, eski Devlet Hastanesi’nin yerine İl Sağlık Müdürlüğü’nü taşıyan, sağlık hizmetinin yerine bürokrasi hizmetini tercih eden, 17 yıldır insanımızı çileye mahkum eden önceki yöneticilerimizin yıllar önce yaptığı hata tekrarlanmasın istiyoruz. Yalova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Çiftlikköy’e taşınması demek, gece yarısı Çiftlikköy’e gitmek zorunda kalmak demek. Çiftlikköy halkının devlet hastanesi yerine, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yani Yalova’ya gitmek zorunda kalması demek. Yalova’da sağlıkta değişimin, sağlıkta çileye dönmesi demek. Bu sebeple kamuoyu, Yalova Devlet Hastanesi’nin akıbetini soruyor, sorguluyor. Biz yaptık oldu zihniyeti ile hareket edilirse, burada kaybeden Yalova halkı olur. Kazanan Yalova halkı olsun. Ben özür dilemeye razıyım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.