yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

ARONYA FESTİVALİ DOPDOLU GEÇECEK

ARONYA FESTİVALİ DOPDOLU GEÇECEK
27.08.2024 13:58
0
A+
A-

YALOVA’DA İLK KEZ DÜZENLENECEK ARONYA FESTİVALİ DOPDOLU GEÇECEK

  •  YALOVA, TARIMSAL ÜRETİM VE DOĞAL ZENGİNLİKLERİNİ SERGİLEYECEĞİ ÖNEMLİ BİR FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek. Festivalde, özellikle aronya gibi sağlık açısından önemli bitkilerin tanıtımını ve yerel üreticilerin desteklenmesini amaçlıyor.

FESTİVAL PROGRAMI VE ETKİNLİKLER..

Festival, iki gün boyunca dolu dolu bir program sunacak. 6 Eylül’de başlayacak etkinlikler kapsamında, katılımcılar Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde aronya hasadına katılabilecekler. Bu etkinlik, saat 15.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek ve ziyaretçilere aronya meyvesinin yetiştirilmesi ve hasadı hakkında bilgi verilecek. Festival boyunca, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli atölye çalışmaları düzenlenecek. İlk gün saat 15.00-20.00 arasında açık olacak bu atölyelerde, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve kullanımı konusunda bilgi edinme fırsatı bulunacak. Saat 16.00’da Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nden başlayacak kortej geçişi, festivalin coşkusunu tüm şehre yayacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.45-17.00 arasında gerçekleştirilecek halk oyunları gösterisi ile beraber  aynı yerde, saat 17.30-18.30 arasında yapılacak söyleşi ile katılımcılar, uzmanlardan tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgiler edinebilecekler. 7 Eylül’de ise festival, sabah 12.00’de atölye çalışmaları ile devam edecek. Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde saat 13.00-14.00 arasında düzenlenecek üzüm hasadı, yerel tarımın farklı bir yönünü gözler önüne serecek. Festivalin ikinci gününde, 15.00-16.00 saatleri arasında “Tıbbi Aromatik-Aronya Yetiştiriciliği ve Destekler” konulu bir söyleşi düzenlenecek. Ardından, saat 16.00-17.00 arasında “Süper Meyve Aronya ve Sağlık” başlıklı bir diğer söyleşi ile aronya meyvesinin sağlık açısından faydaları üzerine derinlemesine bilgiler paylaşılacak. Festival, 21.30-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek bir konser ile sona erecek.

STANTLAR AÇILACAK..

Festivalde yer almak isteyen üreticiler için stant başvuruları 6 Ağustos 2024 tarihinde başlayıp 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 17:00’de sona ermişti. Stantlar, festival süresince ücretsiz olarak üreticilere tahsis edilecek. Ancak, ürün çeşitliliğine göre stant yerleri kura ile belirlenecek.. Festival süresince stantlar, 15:00 – 23:00 saatleri arasında açık kalacak ve 7 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 23:00’te toplanacak. Tüm üreticiler, stant alanlarında sürekli bulunmak zorunda olacak ve stantlarını terk edemeyecekler. Başvuruların ardından, stant başvuru sonuçları komisyon tarafından değerlendirilecek ve üreticilerle sözleşme imzalanacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Yalova Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, hem bölge tarımını desteklemek hem de yerel halkı bu önemli bitkilerle buluşturmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Festival, Yalova’nın doğal zenginliklerini ve tarımsal potansiyelini gözler önüne serecek bir platform olmayı hedefliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.