yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

‘HER ÖĞRENCİMİZİN KALACAK YERİ VAR’

‘HER ÖĞRENCİMİZİN KALACAK YERİ VAR’
07.04.2023 17:36
0
A+
A-

 

  • Depremden etkilenen 356 vatandaşa, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nda barınma hizmeti sağlanıyor.

..”Yurt kapasitemiz 500 kişilikti, sadece merkez yerleşkesinde depremden etkilenen vatandaşlarımızı misafir ediyoruz. Şu anki durum yatay seyrediyor. Depremzede ailelerimizin çocukları okullarına devam ediyorlar. Onlar için servis imkânı da sağlandı. Gençlik Merkezi tarafından çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.”

..”Termal KYK yurdumuzda 60 erkek öğrencimiz, merkezde de 220 kız öğrencimiz yurtlarında kalıyorlar. Yurda kayıtlı her öğrencimizin kalacak yeri hazır. Bayramdan sonra öğrencilerimizin tamamı da gelse kalacak yerleri var.”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu’nda depremzede vatandaşların beslenme ve barınma ihtiyacının karşılandığını söyledi. Bakanlığımızın tüm imkânları ile depremden etkilenen yurttaşlar için seferber olduğunu kaydeden Kılıç, “Şu an yurtlarımızda 105 hane olmak üzere 356 kişi misafir ediliyor. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının yanı sıra; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımları da sağlanıyor” dedi.

‘Çeşitli etkinliklerle destekleniyor’

İlk başta 422 kişinin konuk edildiğini, ancak vatandaşların bir zaman sonra aile yakınlarının ya da kendi imkânları ile oluşturmuş oldukları ikametlere geçtiğini belirten Kılıç, “Yurt kapasitemiz 500 kişilikti, sadece merkez yerleşkesinde depremden etkilenen vatandaşlarımızı misafir ediyoruz. Şu anki durum yatay seyrediyor. Depremzede ailelerimizin çocukları okullarına devam ediyorlar. Onlar için servis imkânı da sağlandı. Gençlik Merkezi tarafından çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlarımız, mukabelelerini de takip edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Yurda kayıtlı her öğrencimizin kalacak yeri hazır’

Yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte öğrencilerin bir kısmının yurda döndüğünü dile getiren Kılıç, “Termal KYK yurdumuzda 60 erkek öğrencimiz, merkezde de 220 kız öğrencimiz yurtlarında kalıyorlar. Yurda kayıtlı her öğrencimizin kalacak yeri hazır. Bayramdan sonra öğrencilerimizin tamamı da gelse kalacak yerleri var. Bu süreçte öğrencilerimizi de mağdur etmeden, depremzede vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.