yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

KORUMA ALTINDAKİ KUŞLAR HERSEK LAGÜNÜ’NDE

KORUMA ALTINDAKİ KUŞLAR HERSEK LAGÜNÜ’NDE
23.01.2023 14:26
0
A+
A-

 

  • Altınova Hersek Lagünü Kuş Oteli, kış aylarında nadir ve ülkemiz için önemli kuş türlerini bünyesinde misafir etmeye devam ediyor.

 

Haber \ Esin KAYA

Hersek Lagünü’nde son günlerinde Kara Ördek ve kazların en büyüğü olan Boz Kaz gözlem kayıtlarında yerini aldı. Hersek Lagünü’ndeki hareketlilik hakkında bilgi veren Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Bu iki tür lagünde şimdiye kadar görülen kuş türü sayısını 250’ye çıkarmıştır. Bu sayıda Türkiye’de bulunan 496 kuş türünün yarısına denk gelmektedir. Son haftalarda nesli tükenmekte, dünyaca koruma durumu tehlike altında olan Dikkuyruk Ördeği (Oxyura leucocephala) ve ülkemiz için nadir ördek türlerinden Altıngöz Ördeği (Bucephala clangula) Hersek Lagünü’nde gözlenerek kayıtlara geçirilmiştir. Yaklaşık iki haftadır alanda görülen iki birey Dikkuyruk Ördeği ilginç gaga yapılarıyla kuş gözlemcileri ve doğaseverlerin ilgi odağı olmuşlardır. 4-5 yıl önce DKMP tarafından avının yasaklanması ve uyarı tabelalarının gerekli yerlere asılması Dikkuyrukların geleceği için atılan önemli adımlardan biridir. Lagünün kuzey kıyısına yakın bölgede sık sık dalarak beslenen iki birey Altıngöz Ördeği bu yıl ülkemizdeki görülen ikinci kayıttır. Bu da Hersek Lagünün ülkemizdeki sulak alanlar arasındaki önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.