yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

KAFKASYA’DAN YALOVA’YA

KAFKASYA’DAN YALOVA’YA
14.07.2024 15:53
0
A+
A-

KAFKAS RÜZGARI ESTİ

Haber \ Zeynep TAŞTAN

Kafkasya’da ve Tüm Dünyada Barış Adına sloganıyla düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali’nin 20.si bu yıl 10-15 Temmuz tarihlerinde Yalova’da gerçekleştirildi.  11 Temmuz Perşembe saat 20.00’de kortej yürüyüşü ile başlayan festival, saat 21.00’de Gazi Paşa Caddesi’ndeki Mini Amfi’de açılış galası gösterileriyle devam etti. Festivalin gala gecesi ise 13 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı.

250 KİŞİLİK DEV KADRO..

Bugüne kadar festival kapsamında binlerce dansçıyı Yalova halkıyla buluşturan KafkasFest, bu yılda 250 kişilik dev bir kadroyla sahne aldı. Adigey, Dağıstan, Gürcistan, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes’den gelen dansçıların katıldığı festivale Kafkas Cumhuriyetleri dans gruplarının yanı sıra ülkemizi temsilen Yalova KafDans ekibi de dahil oldu. Sanat Yönetmenliğini Gazi Aydemir’in yaptığı festivalde ekipler, Kafkas kızlarındaki zarafet ve asaleti; erkeklerindeki güç ve atikliği gözler önüne seren duygulu ve ateşli danslarını sergiledi ve amfiyi dolduran binlerce Yalovalı ayakta alkışladı.

DÜNYA’DA İLK VE TEK!

Yalova Kafkas Festivali’nin en önemli özelliği; dünyada Kafkasya dışında gerçekleştirilen ve Kafkas ülkelerinin halk dansları gruplarının aynı sahneyi paylaştığı uluslararası tek etkinlik oldu. Bu değerli etkinlik TİKA ve YTB’nin ana sponsorluğunda, Yalova Kafkas Derneği organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve Yalova Esnaf ve Sanatkarları Odası katkılarıyla yapıldı.

YALOVA’DA KAFKAS RÜZGARI ESTİ..

Her yıl büyük bir özlemle beklenen festivalin gala gecesinde dansçılar 18 farklı Kafkas dans ve müziği ile Yalovalılara 2 saatlik bir program sundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.