yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

SİLPAGAR, YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

SİLPAGAR, YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
12.09.2023 14:12
0
A+
A-
  • Ali Murat Silpagar, M.Akif Ersoy Yürüyüş Yolu çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

 

Haber \ Esin KAYA

Çiftlikköy Belediyesi’nin M.Akif Ersoy Mahallesi’nde Kazımiye Deresi kenarında 800 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu projesinde çalışmalar hızla ilerliyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, M.Akif Ersoy Yürüyüş Yolu çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde inceledi.

‘MİLLET BAHÇESİ İLE BAĞLANTILI OLACAK’

Derenin diğer tarafında Millet Bahçesi’nin yer aldığını belirten Başkan Silpagar, “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde geçmişten gelen bir yeşil alan sıkıntımız vardı. Bu mahallede yaşayan hemşerilerimizin kullanabileceği yeşil alan ve park sıkıntısını çözmek amacıyla Kazımiye Deresi Yan Yürüyüş Yolu ve Bisiklet Yolu Projemizi devreye aldık.  Derenin diğer tarafında Yalovamızın gururu olacak Millet Bahçesi çalışmaları sürüyor. Bu tarafında da biz yürüyüş yolları, bisiklet yolu, sosyal donatı alanları ve parklarıyla insanlarımızın hoş vakit geçirebilecekleri bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Millet Bahçesi ile bizim yeşil kordonumuz arasında bağlantılar, dere üzerinden büyük köprülerle sağlanacak. Köprüler de yapılmış durumda. Biz de bu taraftaki çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah birkaç ay içinde burasını tamamlayıp halkımızın kullanımına sunmak istiyoruz” diye bilgi verdi.

YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİNDE ÇALIŞMALAR SON HIZLA İLERLİYOR

Toplam 800 metre uzunluktaki M. Akif Ersoy Mahallesi Yürüyüş Yolu Projesi’nde tıpkı Çiftlikköy sahilinde olduğu gibi 4 metre genişliğinde yürüyüş yolu, 3 metre genişliğinde bisiklet yolları yer alacak. Dere kenarında oluşturulacak peyzaj alanları içinde oturma yerleri, banklar, çocuk parkları ve spor aletleri gibi donatılar yer alacak. Çalışmalar kapsamında altyapı kazı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Silpagar, “Bu aşamadan sonra Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz dolgu ve yağmur suyu ızgaraları yapımına geçecek. Yağmur suyu için yol kenarlarına oluklar ve bordürler yapılacak. Yürüyüş yolu zemini sıkıştırılmış stabilize malzeme üzerine parke şeklinde olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.