yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN HAYVAN DESTEKLİ PROJE

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN HAYVAN DESTEKLİ PROJE
28.06.2022 17:15
0
A+
A-

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan Hayvan Destekli Müdahaleler Aile Farkındalık Eğitimi, Yalova Özel Eğitim Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2022 yılı teknik destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje çerçevesinde, Hayvan Destekli Müdahaleler Aile Farkındalık Eğitimi düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi’nin de destek verdiği proje, Yalova Özel Eğitim Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Programa Vali Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, kurum ve şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projeyi anlattı..

Proje ile ilgili konuşan Müdür Laçin, “Hayvan destekli müdahale, insanlarda terapötik kazanımlar amacıyla sağlık, eğitim ve insan hizmetlerine hayvanları dâhil eden hedefe yönelik bir müdahaledir. Başka bir ifadeyle hayvan destekli müdahale, tedavi sürecinin bir parçasına bilinçli olarak hayvanların katılmasıdır. Bu yöntem daha çok dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, duygu ve davranış bozukluğu, dil ve konuşma bozuklukları, öğrenme güçlüğü, serebral palsi, psikiyatrik sorunlar, gelişim geriliği ve süreğen hastalığı olan çocuklar ve otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda uygulanmaktadır. Araştırmalar, çocukların hayvanlarla etkileşimlerinin psikolojik yararlarının yanı sıra önleyici iyileştirici etkilerinin bulunduğunu, çocukların saldırgan ve uygun olmayan davranışlarının azaltılmasında ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte hayvan destekli müdahalelerin özel gereksinimli bireylerde sosyal etkileşim ve iletişim sağladığı, problem davranışlarında ve stres seviyelerinde azalmaya yol açtığı fiziksel, duygusal ve psikolojik açıdan olumlu etkiler oluşturduğu belirtilmektedir” dedi.

Teşekkür etti..

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Laçin, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülmekte olan 2022 Yılı Teknik Destek Programı Ocak-Şubat Dönemi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ARGE ve Proje birimimiz tarafından hazırlanan Hayvan Destekli Müdahaleler Aile Farkındalık Eğitimi başlıklı proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Söz konusu proje kapsamında Yalova Özel Eğitim Kampüsü’nde, Valimiz Sayın Muammer Erol’un katılımlarıyla uluslararası akademisyenler tarafından eğitim, seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında düzenlenen eğitimler vasıtasıyla ailelerin özel gereksinimli çocukların rehabilitasyon süreçlerinde yeni yaklaşımlar noktasındaki bilgi ve birikimlerinin geliştirilmesine, ailelerin çocuklarına yönelik hayvan destekli müdahaleler alanındaki uygulamaları kendi imkanları doğrultusunda gerçekleştirerek çocukları rehabilite edebilmesine, bu tarz yeni rehabilitasyon uygulamalarının toplumda bilinirliğinin sağlanması ve doğrudan alanda uzman olan isimlerden dinleme, öğrenme ve uygulama imkanına sahip olmasına katkı sunulmuş, program sonunda katılımcılara sertifika takdim edilmiştir. Yalova Valiliği himayesinde, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ARGE ve Proje birimi tarafından hazırlanan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ve İl Özel İdaresi’nin destekleriyle düzenlenen eğitim programına katkı ve paydaşlıklarından dolayı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na, İl Özel İdaresi’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Green Care ve Amsterdam Autisme Academie’e, proje hazırlama sürecindeki yönlendirme ve desteklerinden dolayı Doğu Marmara Ajansı Yalova Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Murat Özkan ve Uzman Benginur Uygun’a, özel gereksinimli bireylerimize ve ailelerine yönelik katkı sunması ve değer katması beklenen eğitimimize iştirak eden kıymetli misafir ve ailelerimize teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.