yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4983
EURO
34,7275
ALTIN
2.406,29
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘740 DAİRENİN İHALESİ YAPILDI’

‘740 DAİRENİN İHALESİ YAPILDI’
23.02.2024 12:20
0
A+
A-

Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Başkan Adayı Mustafa Tutuk, mahalle buluşmaları kapsamında Bağlarbaşı Mahallesi sakinleriyle buluştu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Başkan Adayı Mustafa Tutuk, Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Tutuk, “Bağlarbaşı Mahallemiz, Yalova’mızın parıldayan yüzü olacak. Hep birlikte çok büyük adımlar attık. İlerleyen süreçte bunun meyvelerini göreceğiz” dedi. Düzenlenen programa; AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz, Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Şükrü Bakkal, Dere Mahallesi Muhtarı Faize Demir Kahraman, Yalova Genç Romanlar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, mahalle başkanları ve vatandaşlar katıldı.

‘Biz laf değil, icraat ürettik’

Mahalle sakinlerine seslenen Başkan Tutuk, “Hemen her seçimde her adayın dilinden düşürmediği Bağlarbaşı Mahallemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarında biz laf değil, icraat ürettik. Taşın altına elimizi koymaktan çekinmedik. Hükümetimizin de desteğiyle mahallemizde 740 daire için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. Bunun yanında kentsel dönüşüme girecek 6 katlı binalara 6 kat, 5 katlı binalara 5 kat imar izni verilmesi neyin önünü açtığı biliyor musunuz? Şu an 105 bina yıkım ruhsatı aldı. Her binada 10 daire olsa, toplam bin daire. Hesabını yapın. Her dairede 5 kişi yaşasa 5 bin kişiyi deprem riskinden kurtarıyoruz” dedi.

Bu süreci hep birlikte atlatacağız’

Geçici olarak inşa edilen konteyner evler ile ilgili konuşan Başkan Tutuk, “Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kirada kalmak istemeyen vatandaşlarımız için konteyner kenti kurduk. Burası geçici bir yer. Burayı elimizden geldiğince ziyaret etmeye özen gösteriyoruz. Sizlerin talep ve önerileri için tek tek notlarımızı alıyoruz. Proje tamamlandığında evlerinize geçeceksiniz. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Yalova Belediyesi yine sizlere hizmet vermeye devam edecek. Kendinizi yalnız görmeyin. Ben her zaman yanınızdayım” ifadelerini kullandı.

Bağlarbaşı Mahallesi hizmetlerinden bahsetti

Sözlerini mahallede gerçekleştirilen hizmetlere yönelik bilgiler vererek sürdüren Tutuk, “Bağlarbaşı Mahallemiz, Yalova’mızın parıldayan yüzü olacak. Hep birlikte çok büyük adımlar attık. İlerleyen süreçte bunun meyvelerini göreceğiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Bağlarbaşı Mahallemizde birçok çalışma gerçekleştirdik. 5 bin 609 metre kanalizasyon, bin 323 metre yağmursuyu, bin 18 metre içme suyu hattı yaptık. Vatan Caddesi, Radar Caddesi ve Yakup Acar Caddesi başta olmak üzere çeşitli sokaklarımızla birlikte toplam 18 bin 50 ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Buna ek olarak 2 bin metrekare tretuvar çalışması ile 31 bin 430 metrekare parke yol çalışması yaptık. Bu ve bunun gibi birçok çalışmayı inşallah ilerleyen süreçte artırarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Tutuk, konuşmasının ardından mahalle sakinlerinden gelen soruları yanıtladı. Burada söz alan Genç Romanlar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Kerem Koyuncu; kentsel dönüşüm için ve bu süreçte evleri yapılana kadar kiralık ev bulmakta zorlanan Romanlar adına yapılan konteyner kent için Başkan Tutuk’a teşekkür etti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.