yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C

45 KİŞİLİK EKİP KATILDI

45 KİŞİLİK EKİP KATILDI
12.10.2022 15:39
0
A+
A-

UMKE’nin 2022 yılı faaliyet planında yer alan eğitim ve tatbikat 45 personelin katılımıyla yapıldı. Acil Çağrı Merkezi ve Arama Kurtarma Dernekleri (AKDF) yerleşkesinde gerçekleşen eğitimde İl Sağlık Müdürlüğü envanterine yeni eklenen Tıbbi Uç Nokta Acil Müdahale çadırı ve ekipman kurulumu hakkında personel bilgilendirildi..

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin katılımı ile olay yeri yönetimi, triaj ve enkazda çalışma prensipleri teorik ve uygulama eğitimleri sonrası etkinlik tatbikat ile sona erdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

UMKE Temel Eğitim müfredatındaki eğitim konularında katılımcılar bilgilendirilerek zorlu saha koşulları simüle edilerek yapılan tatbikatla bilgilerinin pekiştirilmesi sağlandı. Eğitim süresince katılımcılara; temel yaşam desteği, hasta, yaralı taşıma teknikleri, ip bağlama teknikleri, medikal çanta kullanımı, hasta sabitleme, yüksekten inme, enkazdan hasta, yaralı kurtarma konularında oluşturulan istasyonlarda, teorik ve pratik eğitimler verilerek katılımcıların eğitim konuları kapsamında uygulama yapmaları sağlandı. Kamp sonunda yapılan tatbikatta eş zamanlı ‘haberleşme’, ‘Acil Müdahale Ünitesi Kurulumu ve İşletilmesi’ ve ‘Çoklu Yaralanmalı Trafik Kazası’ kapsamında 3 farklı senaryoda devreye konulduğu tatbikatta, 45 personel katıldı.

45 PERSONEL KATILDI..

Kampla ilgili olarak Yalova Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “Müdürlüğümüz Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) 2022 yılı faaliyet planında yer alan eğitim ve tatbikatı 5-6 Ekim tarihleri arasında Acil Çağrı Merkezi ve Arama Kurtarma Dernekleri (AKDF) yerleşkesinde 45 personelin katılımı ile gerçekleştirildi. Tatbikatta İl Sağlık Müdürlüğü envanterine yeni eklenen Tıbbi Uç Nokta Acil Müdahale Çadırı ve ekipman kurulumu ve eğitimi verildi. Ayrıca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin katılımı ile olay yeri yönetimi, triaj ve enkazda çalışma prensipleri teorik ve uygulama eğitimleri ile tatbikat sonlandırıldı” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.