yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

4 PİLOT UYGULAMADAN BİRİ YALOVA

4 PİLOT UYGULAMADAN BİRİ YALOVA
09.08.2022 15:53
0
A+
A-

 

 

  • Organize Sanayi bölgelerinde (OSB) teknoloji geliştirme ve yenilikçiliği yaygınlaştırma hedefiyle yola çıkan Yenilik Merkezleri’ne 2 yeni bölge daha Yalova Makine İhtisas OSB ile Yalova’da ekleniyor. Çerkezköy ve Yalova Yenilik Merkezlerin (YM) kurulumu için hazırlanan iş birliği protokolleri, tüm paydaşların yer aldığı 2 farklı törenle imzalandı..

 

Proje sürecinde, iki YM toplamda 200 400 mavi yaka personele, 150 250 Ar-Ge personeline, 270 dış ticaret personeline ve 270 firma sahibine yetkinlik artırıcı eğitimler verirken, seçilen firma sahiplerine birebir mentorluk sağlayacak..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığı ve Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığı desteğiyle OSB’lerde Teknoloji Geliştirme Projesi kapsamında sanayide AR-GE ve yenilik odaklı rekabetçiliğin artırılmasına yönelik çalışmalar yaygınlaştırılmaya devam ediyor. İlk etapta pilot olarak seçilen Manisa ve Başkent OSB YM’lerinin uygulama süreçlerinin ardından 2. etapta Çerkezköy ve Yalova Makine İhtisas OSB bünyelerinde kurulacak merkezler, firmalara yenilik ve yenilik yönetme kapasitelerini geliştirme süreçlerinde destek sağlayacaklar. Henüz kurulum aşamasında olmasına rağmen Yalova Makine OSB’nin 4 pilot uygulamadan biri olması oldukça dikkat çekti.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK..

Çalışmanın ilk adımında sektördeki ihtiyaçların belirlendiği ve bu verilerin analizlerine göre tasarlanacak programların hazırlandığı 2 ayrı rapor yayınlandı. Kurulum aşamasında hazırlanan iş planı ve personel istihdamını gerçekleştirecek olan merkezler, öncelikle OSB bünyelerindeki firmaların çalışanlarına ve firma sahiplerine yetkinliklerini artırılacakları çalışmalar sunacaklar. Proje sürecinde, iki YM toplamda 200400 mavi yaka personele, 150250 Ar-Ge personeline, 270 dış ticaret personeline ve 270 firma sahibine yetkinlik artırıcı eğitimler verirken, seçilen firma sahiplerine birebir mentorluk sağlayacak. Toplam 240 firmanın yenilik yol haritasının hazırlanacağı ve öncelikli projelerin destekleneceği çalışmalarda, 510 yeni Ar-Ge / tasarım merkezi kurulmasına da öncülük yapılacak ve bu firmaların kamu desteklerinden yararlanması için eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek.

YENİLİKÇİ YAPIYA DÖNÜŞECEK..

Yenilik merkezlerinin faaliyetleri arasında firmaların OSB’ler içindeki diğer firmalarla ve Bölgesel Yenilik Sistemi aktörleriyle iş birliği oluşturma ve yönetme kapasiteleri geliştirilerek potansiyel ortak bulmaları için bir platform geliştirilmesi de yer alıyor. Bu çalışmalarla  Çerkezköy OSB ve Yalova Makine İhtisas OSB’nin yenilikçi birer yapıya dönüştürülmesi, OSB’lerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve bünyelerindeki firmalarının başta AR-GE ve yenilik olmak üzere, üretim, pazarlama ve yönetsel kapasiteleri artırılması hedefleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.