yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Becan, Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı’nda

Becan, Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı’nda
09.02.2022 18:30
0
A+
A-

 

 

 

 

Haber \ Esin KAYA

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Becan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ‘Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Gelecek 10 yıllık vizyon konuşuldu

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Becan, “Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve yerel kaynakların etkin kullanımını sağlamak amacıyla bölgelerindeki kamu ve sivil toplum aktörlerine mali ve teknik destek veren 26 Kalkınma Ajansı’nın; yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterleri, birim başkanları ve uzmanlarının yer aldığı toplantıda ajansların, 10 yılda yaptığı çalışmalar ve gelecek 10 yıldaki vizyonu konuşuldu. Kalkınma Ajanslarının geçmiş dönem faaliyetleri ve ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı kalkınma politikaları istişare edildi. Kendi bölgelerine özgün metotlar geliştirerek, bölgelerindeki sorunlara özgün çözümler üretebilmelerini, özellikle yerel anlamda değerlendirildiğinde bölgesel olarak Kalkınma Ajanslarının çalışmalarını önemli buluyorum. Ajanslar, bölgelerinin üretim ve ihracat kapasitelerinin artırılması, teknolojik gelişim ve dijitalleşme, kültürel ve doğal mirasın korunması, kalkınma ve yeşil büyüme konularında önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda yerel anlamda birçok projede Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Kalkınma ajansı kaynaklarının yerel ekonomide olan özel sektör temsilcilerine daha fazla oranda kullandırılması, belirli oranda ayrılan finansal kaynakların kamu kurumlarına değil, özel sektöre, üyelerimizin iş geliştirme, ihracat yapabilme, imalat süreçlerine katkı gibi alanlarda değerlendirilmesi gerekliliğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.