yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

30 YILDIR BİTMEYEN YOLDA YENİ GELİŞME

30 YILDIR BİTMEYEN YOLDA YENİ GELİŞME
22.04.2024 16:36
0
A+
A-

ARMUTLU-ESENKÖY YOLU YENİDEN İHALE EDİLDİ

  • Yalova’nın önemli ulaşım güzergahlarından biri olan Armutlu-Esenköy Yolu’nun yeniden ihale edilmesi, bölge halkı ve yetkililer tarafından sevinçle karşılandı. Yolun yeniden ihale edilmesinin ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, bakanlık yetkililerine teşekkür etti..

..”Yolun yeniden ihale edilmesine çok sevindim. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanımızın gelmesiyle Yalova’da bazı şeyler değişmeye başladı. Oranın müteahhitti yıllardan beri yapamamış. İnşallah oradaki viyadükler kısa bir zaman içerisinde tamamlanacak.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

30 yıldır bitirilemeyen Armutlu-Esenköy Yolu için yeni gelişmeler yaşandı. Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Alican Birincioğlu, Yalova’daki projeler hakkında bilgi verdi: “Yalova’da toplam ağımız 162 kilometre olup bunun 62 kilometresi bütünlü sıcak karışımdır. Yalova’da 7 milyar 614 milyon TL’lik bir yatırımımız var. Bu miktarın yaklaşık 88’i tamamlanmıştır. 2024 yılında ise sene başı ödeneğimiz 128 milyon TL civarındadır. İlave olarak 43 milyon TL’lik ek ödenek de gelecektir. Bölge müdürlüğümüz adına bu yıl en çok hizmet alan ilimiz Yalova oldu” dedi. Armutlu-Esenköy Yolu ile alakalı ihalenin yapıldığını söyleyen Müdür Yardımcısı Birincioğlu, “Armutlu-Esenköy yolu ile alakalı da şu müjdeyi verebiliriz. Bakanımızın ziyareti sırasında da dile getirilmişti. Yol ile alakalı ihale yapıldı. Yeni bir firma ihaleyi aldı. Şantiye kurulumu devam ediyor” dedi.

VALİ KAYA’DAN BAKAN’A TEŞEKKÜR..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, “Yolun yeniden ihale edilmesine çok sevindim. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanımızın gelmesiyle Yalova’da bazı şeyler değişmeye başladı. Oranın müteahhitti o yolu yıllardan beri yapamamış. İnşallah oradaki viyadükler kısa bir zaman içerisinde tamamlanacak. İhaleyi alan müteahhit daha çok ışık veriyor gibi geldi bana” dedi.

‘AÇTIĞINIZ YOLU ASFALTLAYIN’..

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ise Esenköy’ün bayramlarda ve tatillerde çok sıkıştığını anlatarak, “Armutlu-Esenköy Yolu için öncelikle Bakanımıza, müdürlüğümüze ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Yeni ihaleler yapıldı. Yeni gelişmeler yaşandı. Fakat şöyle bir durum var. Yaz aylarında Esenköy çok yoğunluk yaşıyor. Esenköy, Armutlu ile de birbiriyle bağlantılı bir yer. Arabaların çok yoğun olduğu bir yer. Müdürlüğünüzden bir ricam var. Bu yıl sadece açtığınız yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Artık yapın demiyoruz; istiyoruz. Sadece açılan yolun asfaltını istiyoruz. Ara yolları falan bağlayın demiyoruz. Sadece asfalt istiyoruz. Asfaltın mutlaka yapılması lazım. Çok gereklidir. Bayramda Esenköy’e gelenler 1-2 saatte Esenköy dışına çıkamamışlardır. Arka yol bize şart. Mutlaka şart. Allah rızası için şart. İnsanlık adına şart. Artık iş yapma zamanı” dedi.

VALİ KAYA’DAN TALEP..

Yol ile alakalı önceliklendirme talep eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Bununla alakalı bir önceliklendirme yapabilir miyiz? Yapmanız da bir sıkıntı var mı?” diye sordu. Bunun üzerine söz alan Müdür Yardımcısı Birincioğlu ise, “Bu yıl içerisinde arka yol ile alakalı çalışmalarımız olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.