yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘23 NİSAN ÇOCUKLARA OLAN GÜVENİN ESERİDİR’

‘23 NİSAN ÇOCUKLARA OLAN GÜVENİN ESERİDİR’
22.04.2024 16:37
0
A+
A-
  • ..”104 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, bağımsız bir ülkenin fikri hür vicdanı hür evlatları olarak yetişen çocuklarımıza bıraktığı en önemli miraslarındandır.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “104 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, bağımsız bir ülkenin fikri hür vicdanı hür evlatları olarak yetişen çocuklarımıza bıraktığı en önemli miraslarındandır” diye mesajına başlayan Başkan Gürel mesajına şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı gün aynı zamanda Türk Milleti’nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin en önemli simgelerindendir. Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini kazanmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözleriyle ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1929’da bu günü çocuklara armağan etmesiyle gelecek, asli sahiplerine emanet edilmiştir. Bu bayram Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere verdiği değerin, inancın ve güvenin bir göstergesidir. Ayrıca çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin onlara olan güveninin ifadesidir. Bizde Yalova Belediyesi olarak geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklara Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yalova Benim Kentimdir’ dediği Yalova’yı daha güzel ve yaşanabilir bir şehir bırakmanın en önemli sorumluluğumuz olduğunun bilinciyle çalışacağız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle dostluklarıyla, sevgileriyle dünyayı aydınlatan tüm çocukları bir kez daha selamlıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.