yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

2023 YILI SON TOPLANTISI YAPILDI

2023 YILI SON TOPLANTISI YAPILDI
10.12.2023 16:49
0
A+
A-
  • İl İnsan Hakları Kurulu yılın son toplantısını Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Başkanlığı’nda Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Önemli kararların alındığı toplantıda Yalova’da geçen bir yıl içinde yürütülen kapsamlı araştırma ve denetimler titizlikle ele alındı. Kurul üyeleri, insan hakları alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da, kurulun son derece önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Yalova’nın insan hakları konusundaki performansını değerlendiren Vali Dr. Hülya Kaya, kurul üyelerine yönelik bir açıklama yaparak, elde edilen verilerin ışığında gelecek adımları belirleme konusundaki önemine vurgu yaptı. Toplantı, yerel düzeyde insan hakları ihlallerine karşı etkin mücadele stratejilerinin oluşturulmasına ve uygulanmasına yönelik bir fırsat sundu. Yılın son toplantısında, kurul üyeleri tarafından alınan kararlar ve belirlenen eylem planları, Yalova’da insan haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla atılan somut adımları içeriyor.

HASTANE ZİYARET EDİLDİ..

İl İnsan Hakları Kurulu İnsan Hakları İhlallerini Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, 2023 yılında ilk olarak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Hasan Ergenç’ten bilgi aldı ve yeni yapılan binayı gezdi.

CEZAEVİ GEZİLDİ..

Komisyon ardından, Yalova’da uzun yıllar hizmet veren Yalova A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret etti. Komisyon üyeleri cezaevinde bulunan tutuklular ile birebir görüşme fırsatı buldu. Cezaevinde bulunan memurlar ile de görüşme fırsatı bulan komisyon üyeleri, ziyaret sonrası ilgili yerlere gerekli bilgilendirmelerde de bulundu.

HUZUREVLERİ GEZİLDİ..

Komisyon üyeleri, Yalova’da bulunan huzurevlerini de ziyaret ederek, sakinleriyle bir araya geldi. Türkiye’de yapısal özellik açısından özellikli olan Çınarcık Huzurevi’ni ziyaret eden komisyon üyeleri, Yalova’da faaliyet gösteren özel huzurevi ve bakım merkezlerini de gezme fırsatı buldu.

ÇOCUK EVLERİ KOORDİNASYON MERKEZİ DE ZİYARET EDİLDİ..

Komisyon üyeleri, son olarak Yalova’da faaliyet gösteren Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Son derece verimli geçen görüşmede, çocuk evlerinde kalan minikler de ziyaret edildi.

ÖNÜMÜZDEKİ 1 YIL PLANLANACAK..

2023 yılının son toplantısını yapan İl İnsan Hakları Kurulu, 2024 yılında yapacağı çalışmaların takvimini Ocak ayında yapılacak olan toplantıda oluşturacak. Alınan karar gereği, kurum ziyaretleri sayısı da arttırılacak.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.