yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

2.ARONYA GÜNLERİ BULUŞMASI YAPILDI

2.ARONYA GÜNLERİ BULUŞMASI YAPILDI
08.09.2023 14:43
0
A+
A-

‘ÖZELLİKLE YALOVA ARONYASI GENÇLEŞTİRİYOR’

  • Yürüyen Köşk’te İpek Yolunda Bir Akşamüstü Molası sloganıyla 2. Aronya Günleri düzenlendi..

..”Yalova’nın özel iklim şartlarında yetişen bu ürünü Atatürk Araştırma Enstitüsü buldu. Tarım Müdürlüğü de çiftçilere anlattı geliştirildi. Şu anda da biz pazarlama ayağını yapıyoruz. Bu ürünü hem Türkiye’ye hem de dünyaya nasıl anlatabiliriz tam da bu noktadayız.”

  • ..”Özellikle Yalova Aronyasını diğer illerden ayıran bir özellik var. Aronyanın sirkesi yapılmış. Sirkesini her sabah bir bardak ılık suya koyup içiyorum. Faydasını da görüyorum. Özellikle aronyanın gençleşme anlamında etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu bilimsel olarak da kanıtlandı.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Aronyayı daha geniş kitlelerle tanıştırmak amacıyla  Yürüyen Köşk’te İpek Yolunda Bir Akşamüstü Molası sloganıyla 2. Aronya Günleri düzenlendi. Yalova’nın tescilli ürünü aronyanın tanıtımı amacıyla Aronya Günleri etkinliği düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile üreticiler tarafından organize edilen etkinlik, Yürüyen Köşk’ün bahçesinde gerçekleştirildi.

Dünyaya tanıtacağız..

Programın açılış konuşmasını ise Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya gerçekleştirdi. Kaya, Yalova’nın en güzel yerinde güneşin en güzel doğduğu ve battığı yerde böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Kaya, “Yalova’nın çok güzellikleri var. Yalova Aronyası son dönemlerde geliştirilmiş. Bilimsel çalışmalarla ortaya koyulmuş. Biz bazı değerleri hazır bulduk. Yalova’nın özel iklim şartlarında yetişen bu ürünü Atatürk Araştırma Enstitüsü buldu. Tarım Müdürlüğü de çiftçilere anlattı geliştirildi. Şu anda da biz pazarlama ayağını yapıyoruz. Bu ürünü hem Türkiye’ye hem de dünyaya nasıl anlatabiliriz tam da bu noktadayız. Bütün kurmuların burada çok emeği var” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise yaptığı konuşmada belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Yalovamız bir markaya daha kavuşmuş oldu” dedi.

Yalova Aronyası gençleştiriyor..

Prof. Dr. Vefik Arıca ise özellikle Yalova Aronyasının gençleştirdiğini belirterek, “Aronya süper meyve olarak geçiyor. Özellikle Yalova Aronyasını diğer illerden ayıran bir özellik var. Aronyanın sirkesi yapılmış. Sirkesini her sabah bir bardak ılık suya koyup içiyorum. Faydasını da görüyorum. Özellikle aronyanın gençleşme anlamında etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu bilimsel olarak da kanıtlandı. Özellikle Yalova Aronyası’nın farklı özellikleri var” dedi.

Yürüyen Köşk bahçesinde gerçekleştirlen 2. Aronya Günleri Buluşmasına Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, üreticiler ve vatandaşlar da katıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.