yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,7784
EURO
36,7823
ALTIN
2.946,32
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Yağmurlu
17°C
Salı Yağmurlu
13°C

‘18 YAŞ ALTINDA HİÇBİR ÇOCUK ÇALIŞTIRILAMAZ’

‘18 YAŞ ALTINDA HİÇBİR ÇOCUK ÇALIŞTIRILAMAZ’
11.06.2024 14:44
0
A+
A-
  • Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, çocuk işçiliğinin önlenmesi için toplumsal farkındalığın ve ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Yalova İl Müdürü Arif Laçin, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında önemli bir mesaj yayımladı. Laçin, çocukların eğitim almaları gereken yaşlarda çalışma yaşamında bulunmalarının sağlık, güvenlik ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkilediğini belirterek, çocuk işçiliğinin önlenmesi için toplumun her kesiminin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Laçin mesajına şöyle devam etti: “Türkiye’de çocuk işçiliği biçimleri sokakta, küçük ve orta ölçekli işletmelerde ağır ve tehlikeli işlerde, tarımda aile işleri dışında ücret karşılığı gezici ve geçici tarım işlerinde çalışma olarak belirlenmiştir. Çocuk işçiliği çocukları sosyal yaşamdan uzaklaştırmakta, okuldan uzak kalmasına neden olmakla birlikte çocukların şiddet ile istismara maruz kalma riskini arttırmaktadır. Söz konusu çalışma türlerinde 18 yaş altında hiçbir çocuk çalıştırılamaz. Ülkemiz, Çocuk Hakları Sözleşmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik BM Uluslararası Çalışma Örgütü’nün sözleşmelerine taraf ülke konumundadır. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 71. maddesi başta olmak üzere çocukların çalışma ve eğitim hayatları ile ilgili hükümler ve bu hükümlerin etkili bir şekilde uygulanması için cezai yaptırımlar da mevzuatımızda açıkça ifade edilmektedir. Bu çerçevede bakanlığımız özellikle çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinden olan sokakta çalışmayı ve dilenmeyi engellemek için hizmetler yürütmektedir. Çocukların sokakta çalışmasına yönelik; İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşumuz Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında, görevli meslek elemanlarından oluşan ekipler her hafta sokakta alan çalışması yaparak; çalışan/çalıştırılan çocukların tespitini yapmaktadır. Yapılan alan çalışmaları neticesinde çocukları sokakta dilenmeye ya da çalışmaya iten sebepler yapılan incelemelerle değerlendirilmekte, ekonomik yoksunluk nedeniyle sokakta çalıştığı ve dilendiği tespit edilen çocuklar ve ailelerin sosyal yardımlarla desteklenmesi sağlanmaktadır. Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü kapsamında, sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik; çocukların sokakta çalıştırılmasının engellenmesini, sokakta karşılaşabilecekleri risklerden korunmalarını, eğitim hayatlarına devam etmelerini toplumsal bilincin artırılması ve ailelerimizin kendilerine sunduğumuz destekler hakkında bilgi sahibi olması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, eğitimlerini eksiksiz şekilde almaları, sağlıklı ve güçlü bir şekilde hayata hazırlanmalarını, çocuklarımıza hak ettikleri yaşam koşullarını sağlamak en temel hedefimizdir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.