yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3811
EURO
34,7832
ALTIN
2.398,38
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

100. YILA ÖZEL 100 ESER

100. YILA ÖZEL 100 ESER
14.02.2024 16:28
0
A+
A-

OSMAN NURİ GÜRSESLİ’NİN GELENEĞİNİ YAŞATIYORLAR

 

Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği’nde uzun dönem başkanlık yapmış merhum Osman Nuri Gürsesli’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği karma sergi, bu yıl Mehtap Hiçyılmaz koordinatörlüğünde yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği’nde uzun dönem başkanlık yapmış merhum Osman Nuri Gürsesli’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği karma sergi, bu yıl Mehtap Hiçyılmaz koordinatörlüğünde tarafından yapıldı..

  1. YILA ÖZEL 100 ESER..

2020 yılında yaşamını yitiren ve uzun yıllar Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği başkanlığı yapmış merhum Osman Nuri Gürsesli anısına ‘Karma Sergi’ düzenlendi. Yalova Kent Müzesi’nde düzenlenen serginin açılışına, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı. 20 sanatçının oluşturduğu 100 eser görücüye çıktı.

‘HER YIL ANISINA DÜZENLEYECEĞİZ’..

Sergi öncesinde bir konuşma yapan Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mehtap Hiçyılmaz, “Rahmetli başkanımız Osman Nuri Gürsesli’nin her yıl 14 Şubat’ta düzenlediği Karma Sergi’mizi yapmış bulunuyoruz. Bunun içinde hat, tezhip,çini, kaligrafi,resim,çini,seramik ve rölyef hepsi mevcut. Osman hocamızın başlattığı ve bizimde devamını getirdiğimiz bir sergi. Bundan sonrada  her 14 Şubat’ta devam etmek dileğiyle” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.