yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

1 KİLO 950 GRAM METEMFETAMİN ELE GEÇİRDİLER

1 KİLO 950 GRAM METEMFETAMİN ELE GEÇİRDİLER
25.04.2022 17:10
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Teknik Takip Analiz ve Değerlendirme Büro Amirliği ile Narkotim ekipleri tarafından şok baskınlar şeklinde gerçekleştirilen çalışmalarda; gece saatlerinde ekipler tarafından İstanbul’dan temin ettikleri uyuşturucu maddeyi Yalova üzerinden çevre illere sevk ederek uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve birbiriyle irtibatlı birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 16 plakalı araç yol güzergahında durduruldu. Araç sürücüsü E.E. isimli şüpheli şahıs irtibatlı olduğu değerlendirilen diğer 16 plakalı araç sürücüsüne telefonla hızlı ve telaşlı vaziyette; ‘polis bizi durdurdu, gelme!’ demesi üzerine araç sürücüsü ve araçta bulunan N.K isimli şahıslar, ekip görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Narkotim ekipleri tarafından yol güzergahı yakın çevre arama ve taraması başlatıldı.

2 KİLOYA YAKIN METEMFETAMİN MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ..

Altınova’da; 16 plakalı aracın park halinde ve diğer araca yaklaşık 1 kilometre mesafede beklediği görülüp anlık şok baskın şeklinde müdahale ile araç sürücüsü F.Y. yakalanarak etkisiz hale getirildi. Ekip görevlileri tarafından araçta yapılan aramada; 1 kilo 950 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan E.E. F.Y. ile N.K. isimli şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu ile ilgili olarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

GÖLGE’DEN KAÇAMADILAR..

Uyuşturucu madde sevkiyatı yapabileceği değerlendirilen şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik aralıksız olarak sürdürülen yol kontrolleri ve anlık şok baskın şeklinde gerçekleştirilen çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor. Yol güzergahında durumundan şüphe üzerine durdurulan 16 plakalı araç ve araçta bulunan; C.T. ile R.A. isimli şahısların panik ve birbiriyle çelişkili tutarsız beyanları üzerine araç ve şüpheli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; narkotik maddeler arama köpeğe Gölge’nin araç torpido kısmına tepki vermesi üzerine yapılan aramalarda araç torpido iç kısmına yemek poşetleri içerisinde zulalanmış vaziyette; 422,38 gram metamfetamin maddesi ele  geçirildi. Narkotim ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan C.T. ile R.A. isimli şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu ile ilgili olarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından her iki olayda adı geçen 5 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ..

Altınova ilçe girişinde ekipler tarafından yapılan yol kontrolleri ve anlık şok baskın şeklinde gerçekleştirilen bir başka çalışma da; 45…plakalı araç ve sürücüsü E.E. isimli şahıs durdurularak yapılan aramada; 3 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet 7.65 çapında tabanca olmak üzere toplamda 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Şahıs hakkında 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet suçundan işlem gerçekleştirilerek adli makamlara sevk edildiler. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu bir insanlık suçudur parolasıyla halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar 7/24 zaman mefhumu gözetmeksizin aralıksız ve kararlılıkla sürdürülecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.