yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL

ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL
30.03.2022 15:45
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde 19.hafta maçlarının heyecanı sona erdi. Temsilcimiz YOSK’u yakından ilgilendiren karşılaşmalar kapsamında; genel anlamda kağıt üzerinde favori ekipler kazandı. 19.haftada bir de derbi karşılaşması oynandı. Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki mücadele nefesleri kesti.

 

YOSK, İzmir’den çıkamadı..

Ligde play-off yarışını bırakmak istemeyen YOSK, İzmir deplasmanına çıktı. Son şampiyon İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne konuk olan yeşil-kırmızılı takımımız, ilk yarısını 37-31 geride kapattığı müsabakanın ikinci devresinde direnç gösteremeyip parkeden 23 sayı farkla 84-57 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla temsilcimiz, 26 puanla 11.sırada yer aldı. YOSK’un play-off potasıyla arasında 3 galibiyet fark var. Normal sezonun bitimine 11 hafta kala bu anlamda yarışın gerisinde kalan yeşil-kırmızılılar, minimum yenilgiyle ilk 8’e giremediği takdirde 2021-2022 sezonunu erken bitirecek. Temsilcimizi farklı geçen İzmir de 34 puanla 3.sırada haftaya nokta koydu.

 

Liderin bileği bükülmüyor..

Şampiyonluğun en güçlü adaylarının başında gelen Fenerbahçe, deplasmanda son sıradaki Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT’la karşılaştı. Sarı-lacivertliler, müsabakadan 81-48’lik rahat skorla üstün ayrılmasını bildi. Bu galibiyetle Fenerbahçe, 19’da 19 yapıp 38 puanla zirvedeki yerini iyice sağlamlaştırdı. Galibiyetsiz son sıradaki Akdeniz ekibi de lige tutunma umudunu yavaş yavaş kaybetmeye başladı.

 

Gaziantep deplasmanda güldü..

Bu sezonun flaş ekibi Gazişehir Gaziantep, deplasmanda Fuzulev1453 ESK’i 79-36 gibi farklı skorla yendi. Bu sonuçla kırmızı-siyahlılar, 36 puanla lider Fenerbahçe’nin iki galibiyet gerisinde ve ikinci sırada kendisine yer buldu. İstanbul temsilcisi Fuzulev1453 ESK ise 21 puanla 15.basamakta haftayı kapattı. Haftanın diğer maçlarında; Pendik Belediyesi Engelliler Spor Kulübü’nü, evinde TSK Rehabilitasyon Merkezi ESK’i 77-63 devirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de taraftarının önünde Bağcılar Engelli Gençlik’i 74-54’le geçti. Ceylanpınar Belediyesi, Bursa BESK deplasmanından 74-66’lık zaferle ayrıldı. Ligin güçlü takımlarından Balıkesir BŞB, konuk ettiği KKTC Basketbol’u 74-37 yendi.

Haftanın maçı Beşiktaş’ın..

Ligde haftanın kapanış mücadelesinde müthiş bir derbi oynandı. Galatasaray ile Beşiktaş, sarı-kırmızılıların ev sahipliğinde yapılan müsabakada kozlarını paylaştı. Kıran kırana bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi siyah-beyazlılar, 54-49’lık skorla kazanmasını bildi. Bu galibiyetle Kara Kartal, 32 puan ve averajla 5.sırada haftayı noktaladı. Galatasaray da aynı puan ve averajla 4.sırada yer aldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.