yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘ZENGİNLİKLERİMİZ EN BÜYÜK DEĞERİMİZ’

‘ZENGİNLİKLERİMİZ EN BÜYÜK DEĞERİMİZ’
07.11.2023 17:36
0
A+
A-
  • Yalova Gastronomi Günü programı çerçevesinde, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il protokolünü, turizm ve gazetecileri Hersek Lagünü’nde ağırladı. 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve beraberindeki heyet, Altınova ilçesini ziyaret etti. Doğal güzellikleri yerinde gören Vali Kaya ve beraberindekiler Altınova’ya özel yemekleri tanıma imkânı buldu. Misafirlerini Hersek Lagünü’nde ağırlayan Başkan Oral, “İlçemiz, turizmin yanında gastronomide de marka olma yolunda ilerliyor. Zenginliklerimiz en büyük değerimiz” diye konuştu.

Kahvaltıyla başlandı..

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, turizmciler ve gazetecileri Altınova’da ağırladı.

Özel lezzetler tattırıldı..

Altınova Hersek Lagünü Coffee Chefs Restoran’da kahvaltı ile başlayan program, Altınova’nın geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı. Misafirlere; Altınova’nın özel lezzetlerinden Hersekzade kuzu etli buğday çorbası, tütsülenmiş isli kefal likorinaz (balık), aromalı tatlı, kivi sucuğu, üzüm sucuğu, aronya sucuğu, kivi, elma ve çilek reçel ve marmelatları, kivi ve hurma kurusu, aronya şurubu ile nane çayı ikram edildi.

Bölgeyi gezdiler..

Kahvaltı ve yemek tadımının ardından Vali Kaya ve beraberindekiler, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini gezerek bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaya ve beraberindekiler daha sonra, Altınova Belediyesi Hersek Dilburnu Deniz Feneri’nde incelemelerde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.