Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve beraberindeki heyet, Altınova ilçesini ziyaret etti. Doğal güzellikleri yerinde gören Vali Kaya ve beraberindekiler Altınova’ya özel yemekleri tanıma imkânı buldu. Misafirlerini Hersek Lagünü’nde ağırlayan Başkan Oral, “İlçemiz, turizmin yanında gastronomide de marka olma yolunda ilerliyor. Zenginliklerimiz en büyük değerimiz” diye konuştu.
Kahvaltıyla başlandı..
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, turizmciler ve gazetecileri Altınova’da ağırladı.
Özel lezzetler tattırıldı..
Altınova Hersek Lagünü Coffee Chefs Restoran’da kahvaltı ile başlayan program, Altınova’nın geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı. Misafirlere; Altınova’nın özel lezzetlerinden Hersekzade kuzu etli buğday çorbası, tütsülenmiş isli kefal likorinaz (balık), aromalı tatlı, kivi sucuğu, üzüm sucuğu, aronya sucuğu, kivi, elma ve çilek reçel ve marmelatları, kivi ve hurma kurusu, aronya şurubu ile nane çayı ikram edildi.
Bölgeyi gezdiler..
Kahvaltı ve yemek tadımının ardından Vali Kaya ve beraberindekiler, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini gezerek bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaya ve beraberindekiler daha sonra, Altınova Belediyesi Hersek Dilburnu Deniz Feneri’nde incelemelerde bulundu.