yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
ALTIN
2.420,94
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Yürüyen Köşk ve Kağıt Müzesi Dünya’nın 3’üncü büyük fuarında tanıtıldı

Yürüyen Köşk ve Kağıt Müzesi Dünya’nın 3’üncü büyük fuarında tanıtıldı
14.02.2022 15:16
0
A+
A-

 

 

Haber / Esin KAYA

 

İstanbul TÜYAP’da 9-12 Şubat tarihleri arasında bu yıl 25.’si yapılan Uluslararası Doğu Akdeniz ve Turizm Fuarı (EMITT) tamamlandı. 50 ülkeden ve birçok katılımcının yer aldığı EMITT Fuarı’nda, Yalova Belediyesi kurmuş olduğu stantla yer aldı.

Yalova standına gelen konuklara; Yürüyen Köşk, Kağıt Müzesi, Termal Kaplıcaları, Çınarcık İşi, Hersek Lagünü’nün tanıtımları yapıldı. Standa gelen konuklar, Yürüyen Köşk’ün hikayesini tarihçilerden dinleyerek, kendi kağıtlarını elleriyle yapma imkanına da sahip oldular.

Yalova’ya özgü hediyeler de konuklara verildi. Yalova’nın tatlısı Yalova Sütlüsü’nün yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya ve Dünya’ya mirası Yürüyen Köşk maketi de konuklara dağıtıldı.

YÜRÜYEN KÖŞK’ÜN TANITIMINA İLGİ YOĞUNDU..

9-12 Şubat tarihleri arasında bu yıl 25.’si yapılan Uluslararası Doğu Akdeniz ve Turizm Fuarı (EMITT)’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Yürüyen Köşk’ün tanıtımı yapıldı. Yürüyen Köşk’ün hikayesi rehberler eşliğinde gelen konuklara anlatılarak Yalova’ya davet edildi. Ziyaretçilere Yürüyen Köşk’ün maketi hediye edildi.

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK, KAĞIT YAPIMINI UYGULAMALI OLARAK ANLATTI..

9 Şubat Çarşamba günü ziyaretçilere kapılarını açan Emıtt Fuarı’nın ilk günü Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve eşi Gökşen Tutuk, Yalova standına gelen misafirlerle birebir ilgilenerek, Yalova’nın tanıtımını gerçekleştirdi. Özellikle Yalova Kağıdı yapımında yer alan Başkan Vekili Tutuk, kağıt yapımının nasıl yapıldığını misafirlere uygulamalı olarak anlattı.

‘YALOVA KAĞIDINI DÜNYA’NIN EN BÜYÜK 3. FUARI’NDA TANITTIK’..

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yalova’mızdan başlattığımız bu kıvılcımla ‘Yalova Kağıdı’nı tüm Türkiye ve Dünya’ya yayarak markalaştırmayı hedefliyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda Dünya’nın en büyük 3. fuarında 4 gün boyunca yerimizi alarak, Yalova’mızın tanıtımının yanı sıra markalaştırma çalışmalarımıza da devam ettik. Gelen konuklarımız sadece 5 dakika içerisinde kendi kağıtlarını kendileri yapma imkanına sahip oldular. Bizler katıldığımız her platformda Türkiye’nin ilk Kağıt Müzesi’nin Yalova’da olduğunu vurguluyoruz” dedi.

YALOVA BASINI EMİTT’E KATILDI..

Yalova Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla Yalova’da görev yapan basın mensupları Emitt Fuarı’nı ziyaret etme imkanı buldular. Araç tahsisi için Yalova Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten basın mensupları, fuarı gezerek Başkan Vekili Tutuk ile röportaj yaptılar.

Programın ilk günü, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve eşi Gökşen Tutuk, Yalova Turizm Birliği Başkanı ve Termal Belediye Başkanı Sinan Acar, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Candan Yılmaz, Yalova İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova standını ziyaret etti. Ayrıca diğer katılımcı illerin İl Kültür ve Turizm Müdürleri, Yalova standında Yalova Belediyesi tarafından misafir edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.