yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2404
EURO
37,2364
ALTIN
2.989,27
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

‘YÜRÜYEN KÖŞK SİYASET ÜSTÜDÜR’

‘YÜRÜYEN KÖŞK SİYASET ÜSTÜDÜR’
09.10.2024 17:05
0
A+
A-

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi..

 

Kahvaltıda, Yalova’nın gündeminde yer alan önemli projeler ve güncel konular üzerine değerlendirmeler yapıldı. Vali Kaya, basın mensuplarıyla kuracakları iletişimin önemine dikkat çekerek, Yalova’da yapılacak projeler ve toplumsal olaylar karşısında basının oynayacağı rolü vurguladı..

 

Vali Kaya, Yalova’nın sembol yapılarından biri olan ve Atatürk’ün mirası olarak bilinen Yürüyen Köşk’ün restorasyonu konusunda da ayrıntılı bilgi verdi. Yürüyen Köşk’ün Yalova için taşıdığı öneme dikkat çeken Kaya, bu tarihi mirasın korunması ve restore edilmesi için gerekli fonun sağlandığını ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay beklendiğini söyledi..

 

Kaya, “Yürüyen Köşk siyaset üstü bir yerdir ve biz bu konudaki kararlılığımızı her zaman dile getirdik. Proje onaylandığı anda hızlı bir şekilde restorasyon çalışmalarına başlanacak” dedi. Ayrıca, belediye ile iş birliği içinde bu süreci yürüttüklerini ve belediyenin de konuyla ilgili hassasiyet gösterdiğini belirtti..

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Toplantıda Vali Kaya’ya, Basından Sorumlu Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Yalova İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutanı SG Gv. Asb. Kd. Üçvş. Eren Deneri, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ve Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Yasin Yılmaz ve Dr. Yasin Özaslan eşlik etti. Vali Kaya, katılımcıların yanı sıra basın mensuplarıyla samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

‘YALOVA BASINI ŞEHRİMİZİN NABZINI TUTAN EN ÖNEMLİ UNSURDUR’..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, açılış konuşmasında basının Yalova’daki rolüne geniş yer ayırdı. Kaya, basın mensuplarının Yalova’nın toplumsal dinamiklerini çok iyi bildiğini belirterek, basınla yakın ve sürekli bir iş birliği içinde olmanın önemine dikkat çekti. Kaya, “Hepimiz burada bir aileyiz. Bu ailenin bireyleri olarak birbirimizi daha iyi tanımamız, iletişimimizi güçlendirmemiz ve iş birliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor” dedi. Yalova basınının, şehrin özelliklerini ve hassasiyetlerini çok iyi bilen bir yapıya sahip olduğunu belirten Vali Kaya, bu toplantının bir başlangıç olduğunu ve düzenli olarak iki-üç ayda bir tekrarlanacağını söyledi.Kaya, “Bugün burada hep birlikte önemli bir adım atıyoruz. Sizler Yalova’yı adım adım tanıyan, bu şehrin insanlarını ve hassasiyetlerini bilen kişilersiniz. Bu nedenle, sizinle kuracağımız iletişim hem bizler için hem de Yalova için büyük bir önem taşıyor. Bizimle paylaştığınız her bilgi ve öneri, şehirde daha doğru ve hızlı adımlar atmamıza yardımcı olacaktır” diye konuştu.

‘DOĞRU HABERCİLİK TOPLUMSAL OLAYLARI ÖNLEYEBİLİR’..

Vali Kaya, basın mensuplarının kamuoyuna doğru ve güvenilir bilgiyi ulaştırma sorumluluğunu üstlendiklerini vurgularken, sosyal medyanın etkisinin arttığı bu dönemde doğru haberciliğin öneminin daha da öne çıktığını ifade etti. Kaya, “Yaşadığımız olaylar gösteriyor ki, doğru bilginin kontrollü ve hızlı bir şekilde yayılması toplumsal olayları önlemede çok etkili olabiliyor. Sizler, yaptığınız kutsal işle toplumun bilgiye ulaşmasında kritik bir rol oynuyorsunuz. Yalova için hepinizin tek yürek olduğunu biliyorum. Bugüne kadar verdiğiniz destekler için teşekkür ederim” dedi.Kamu kurumlarının basınla birlikte çalışmasının Yalova’nın gelişimi için elzem olduğunu belirten Vali Kaya, bu iş birliğinin daha da güçlenmesi için basın mensuplarıyla sürekli bir diyalog içinde olacaklarını belirtti. Kaya, “Biz kamu olarak her zaman sizlerin yanındayız. Siz de bizim gücümüzsünüz. Yaptığınız iş çok kıymetli, bunun farkındayız ve bu gücü doğru şekilde kullanmak için elimizden geleni yapacağız” diye ekledi.

DEV PROJELERİ ANLATTI..

Yalova’nın gündemindeki önemli projelere de değinen Vali Kaya, özellikle Ulaştırma Bakanlığı tarafından müjdesi verilen çevre yolu projesi hakkında bilgi paylaştı. Kaya, projenin ilk aşamada ihale edildiğini ancak daha sonra iptal edildiğini belirterek, yeniden ihale sürecine gireceğini ve bunun yakından takip edildiğini söyledi. “Şu an net bir tarih veremiyoruz ancak bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Kaya, çevre yolunun Yalova’nın trafiğini rahatlatmada önemli bir adım olacağını ifade etti.Ayrıca, yeni yapılacak hastane projesi hakkında da konuşan Vali Kaya, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu projeyi özel bir teknik ekip ile yürüttüğünü ve sağlam bir şekilde tamamlanması için büyük bir özen gösterildiğini belirtti. “Bu proje, hızlı değil sağlam yapılmalı. İhale süreci tamamlandı, en kısa sürede yapımına başlanacak” dedi.

‘YÜRÜYEN KÖŞKYALOVA’NIN TARİHİ MİRASI VE KİMLİĞİ’..

Vali Kaya, Yalova’nın sembol yapılarından biri olan ve Atatürk’ün mirası olarak bilinen Yürüyen Köşk’ün restorasyonu konusunda da ayrıntılı bilgi verdi. Yürüyen Köşk’ün Yalova için taşıdığı öneme dikkat çeken Kaya, bu tarihi mirasın korunması ve restore edilmesi için gerekli fonun sağlandığını ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay beklendiğini söyledi. Kaya, “Yürüyen Köşk siyaset üstü bir yerdir ve biz bu konudaki kararlılığımızı her zaman dile getirdik. Proje onaylandığı anda hızlı bir şekilde restorasyon çalışmalarına başlanacak” dedi. Ayrıca, belediye ile iş birliği içinde bu süreci yürüttüklerini ve belediyenin de konuyla ilgili hassasiyet gösterdiğini belirtti.

YALOVA’DA GÜNDEM YARATAN MİNİBÜS OLAYINA DAİR AÇIKLAMA..

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise son günlerde sosyal medyada yankı uyandıran minibüs olayı oldu. Yalova İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olaya karışan kişinin üniversite öğrencisi olmadığını ve ailesiyle birlikte yaşadığını belirtti. Altın, “Olayın psikolojik bir boyutu olup olmadığına mahkeme karar verecek. Şahıs şu an tutuklu ve olay adli mercilerde. Doğrudan bir taciz vakası olmasa da rahatsız edici bir durum söz konusu olabilir” dedi. Olayın detaylı bir şekilde incelendiğini ve sürecin titizlikle takip edildiğini vurguladı.

GÜVENLİ OKUL PROJESİ..

Yalova İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ise Yalova’da son dönemde güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirterek, özellikle okullarda güvenliğin sağlanması amacıyla Güvenli Okul Projesi kapsamında narkotik operasyonlar düzenlediklerini açıkladı. Bitirik, “Son 15 gün içinde çok planlı narkotik operasyonlar gerçekleştirdik ve bu operasyonlar sonucunda önemli tutuklamalar oldu. Şehrimizde uyuşturucu ticareti yapan gruplara karşı sert bir tavır sergiliyoruz. Yalova’da bu tür faaliyetlerde bulunanlar artık iki kez düşünecek” diyerek kararlılıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.