yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

YÜRÜYEN KÖŞK DERNEĞİ’NİN 4. YILINI KUTLADILAR

YÜRÜYEN KÖŞK DERNEĞİ’NİN 4. YILINI KUTLADILAR
27.08.2023 15:04
0
A+
A-

‘ATATÜRK EN ÇOK HİZMETİ YALOVA’YA YAPMIŞTIR’

  • Yürüyen Köşk Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Makbule Budak Çalışkan,”Yalova benim kentimdir!” diyen Büyük Önder, Yalova’da kendisi için ünlü Yürüyen Köşk’ü yaptırmış ve Ankara ve İstanbul’dan sonra 19 Ağustos 1929-1 Şubat 1937 tarihleri arasında sıklıkla kaldığı (313 gün) Yalova’yı baştan sona yeniden imar etmiş, burayı suyu ve yeşili bol modern bir kent yapmıştır” diye konuştu..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 94. yıldönümü geçtiğimiz hafta kutlanmıştı. Yürüyen Köşk Derneği’nin de 4. yıldönümü aynı gün kutlandı. Yürüyen Köşk Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Makbule Budak Çalışkan,”Yalova benim kentimdir!” diyen Büyük Önder, Yalova’da kendisi için ünlü Yürüyen Köşk’ü yaptırmış ve Ankara ve İstanbul’dan sonra 19 Ağustos 1929-1 Şubat 1937 tarihleri arasında sıklıkla kaldığı (313 gün) Yalova’yı baştan sona yeniden imar etmiş, burayı suyu ve yeşili bol modern bir kent yapmıştır” dedi.

‘EN ÇOK HİZMET YALOVA’YA’..

Atatürk’ün en çok hizmeti Yalova’ya verdiğini söyleyen Çalışkan, “Atatürk’ün tüm ülkeye hizmeti geçmiş olup, en çok emeği Yalova kentine vermiştir. Ülkemizi düşman işgalinden kurtaran, Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle tekrar saygı, minnet ve rahmetle anıyor, ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ diyoruz. Yürüyen Köşk Derneği olarak Atamızın Yalova’ya gelişinin 94.yılı ve derneğimizin kuruluşunun 4. yıldönümü kutlamaları kapsamında Yürüyen Köşk’te düzenlediğimiz programa Yalova’ya yeni atanan Vali Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Salim Gözüm, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Binici, belediye başkan yardımcılarımız, partilerimizin il başkanları ve ilçe teşkilatları, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ve çok değerli Yalova halkının katılımlarıyla tarihe not düşülecek bir programa imzamızı attık. Atamızın Yalova’da geçirdiği günler ve yaptığı büyük işler, aldığı kararlar, ağırladığı misafirler ve tüm bunları içeren bir saat otuz altı dakikalık arşivlik bir kayıt gerçekleştirildi. Programımızda ayrıca Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği parçaları icra eden Güven Müzik Akademisi sanatçıları Serkan ve Mirza Güven’e, solistimiz Emel Başer, Udi Demet Batu Aydın’a, Pera Dans Okulu hocaları Yiğit Ali Zencirci, tango gösterisi için Levent Açık – Tuba Şal’a, TUFAG’tan solo zeybek oynayan Erhan Yaşar Çuğ’a, paydaşlarımız ADD, Yalova Belediyesi ve İl Özel İdare’ye işbirlikleri ve destekleri için çok teşekkür ederiz. Derneğimizin sloganı olan, “el ele hep birlikte yeni başarılara” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.