yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

YTSO’YA HÜCUM!

YTSO’YA HÜCUM!
02.10.2022 13:05
0
A+
A-

 

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçimler abluka altına alındı.

  • Yalova Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine 3 hafta var. 22 Ekim’deki seçimler öncesi adaylar 3 bin 400 üyeyi adeta ablukaya aldı.
Eski siyasiler, mevcut siyasi partiler, bazı belediyeler, birtakım sanayiciler.. Adaylardan fazla çalışanlar onlar ve işin-traji komik tarafı; aday olmayanların niçin üyelerden başkaları için oy istediğini soran-sorgulayan bir üye bile yok!
  •  Aslında soru şu: Siyasete soyunanlar için oda seçimleri, dolayısıyla YTSO bu kadar önemliyse; niçin iş başındaki oda başkan ve yöneticileri binlerce üyesi için etkili olamıyor, sorunları çözemiyor, şehir ekonomisini geliştiremiyor?

 

  • Haber / Yorum – İbrahim YURDAGÜL

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri Yalova gündemindeki yerini koruyor. Seçimlere üç hafta kala aday listeler üye ziyaretlerini sıklaştırdı. Oda’ya kayıtlı yaklaşık 3 bin 400 üyeye telefonlar açılıyor, randevular alınıyor; ekipler üyelerin oylarına talip oluyor. Kimi üyelere farklı siyasilerin referanslarıyla gidiliyor ve oy isteniyor, kimi üyeler üzerinde ise farklı ikili ve ticari ilişkiler kullanılıyor.

  • Soran, sorgulayan yok.

22 Ekim’deki seçimler öncesi yaşanan yoğunluk içerisinde aday olan isimlerin kendi meslek gruplarında hangi projelerle yola çıktıklarını, seçilmeleri durumunda oda yönetiminde nasıl bir rol üstleneceklerini, hem sektörel anlamda hem de Yalova geneline yönelik ne gibi bir vizyon ortaya koyacaklarını sorgulayan, merak edip soran yok.

  • Adaylar seçim, üyeler geçim derdinde.

Yalova esnaf ve tüccarı, bir taraftan her geçen gün zorlaşan ve ağırlaşan piyasa koşulları ile mücadele ederken bir taraftan da önümüzdeki süreçte kendilerini temsil edecek insanların siyasi karmaşa içerisindeki destek talepleriyle bunalmış durumda.

  • Çözüm önerileri merak ediliyor.

Artan maliyetler ve işletme giderleri YTSO’ya kayıtlı 3 bin 400 üyeyi yaklaşan oda seçimleri öncesi tedirgin ederken, adaylardan ve Ekim sonu oluşacak yeni yönetim kadrosundan somut çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşmaları bekleniyor.

  • OSB’lerin Yalova tüccarını yok sayması tepkilere yol açıyor.

Yeni yapılanmakta olan bazı OSB’lerde YTSO’ya kayıtlı esnaf ve tüccarın devre dışı bırakılması, satın alımlar ve tedarikler noktasında Yalova’nın göz ardı edilmesi tepkilere yol açarken, aday olan isimlerin bu konuda ne gibi çözümler öngördüklerini üyeler ve kamuoyu ile paylaşmaları isteniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.