yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

YTSO, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı yaptı

YTSO, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı yaptı
13.12.2021 14:37
0
A+
A-

 

 

Haber / Esin KAYA

 

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan başkanlığında yapılan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na, siyasi parti il başkanları, akademik ve mesleki oda başkanları ile Yalova ekonomisinde sektörleri temsil eden iş adamları katıldı.

Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, kentin bütün dinamiklerini dahil etmek üzere çalışmalar yapacaklarını belirtti. Becan, şunları dile getirdi: “Siyasi parti il başkanlarımız ve oda başkanlarımız ile sektör temsilcilerimizin bir arada bulunması Yalova için çok sevindirici olmuştur. Bugün gördük ki Yalova için yapılacak bir çalışmada herkes gönüllü olarak elini taşın altına koymaktan çekinmiyor. Yüksek İstişare Kurulumuz ile birlikte ilimizin ekonomik ve sosyal olarak gelişimine yönelik çalışmalar hakkında görüş ve öneriler oluşturacağız. Ülkemizdeki ve bölgemizdeki ekonomik gelişmeleri izleyecek ve değerlendirecek, Yalova ekonomisi için neler yapılabilir fikirlerimizi ortaya koyacağız, yerel yönetimlerden beklentilerimizi ve düşüncelerimizi ileteceğiz. Bu birliktelikle Yalova’nın gelecek vizyonu ve hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atılacaktır. Yüksek İstişare Kurulumuzun istişari nitelikli yapmış olduğu değerlendirmeleri, görüş ve önerileri de ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek konuların takipçi olacağız. Burada amacımız siyaseti bir tarafa bırakarak Yalova’nın tüm paydaşları olarak şehrimize sahip çıkmak, projeler üretmek veya uygulanan projelerin doğruluğunu ya da eksikliklerini tartışmak ve dolayısıyla sonuçta her konuyu ilgili makamlara raporla bildirmektir. Bu anlamda her ay yapılacak yapacağımız toplantılarla Yalova’ya katkıda bulunacağımızı düşünüyor, şimdiden tüm paydaşlarımıza çalışmalarda başarılar dileyerek YTSO adına teşekkür ediyorum.”

Toplantıda, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, şehre yönelik belli başlı konuları ele aldı. Süs bitkileri sektörünün geliştirilmesi, tersane sektörünün ilimize katkılarının arttırılması, OSB’lerin mevcut durumu ve yapılması planlanan çalışmalar, ara eleman ihtiyacı, yeşil alanların korunması ve çoğaltılması, kentsel dönüşüm ve depremsellik, ulaşım konusunda alternatif çözümler ve trafik sorunları, kentlilik bilincinin yaygınlaştırılması, turizm alanlarının değerlendirilmesi ve var olan potansiyelin turizme aktif bir şekilde kazandırılması, Yalova Üniversitesi’nin geliştirilmesi, kültürel sosyal yaşamın canlandırılması gibi belli başlı konular ele alındı. Ayrıca gelecek toplantının ana gündem maddesinin organize sanayi bölgeleri olması kararlaştırıldı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.