yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

YOSK’UN RAKİBİ LİGDEN ÇEKİLDİ

YOSK’UN RAKİBİ LİGDEN ÇEKİLDİ
16.02.2023 16:27
0
A+
A-

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün (YOSK) Süper Lig’deki rakiplerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinin ardından ligden çekildi.

 

Sarı-yeşilli takımın liglere katılım hakkı saklı tutulacak ve Şanlıurfa temsilcisi, önümüzdeki sezon Süper Lig’de yoluna kaldığı yerden devam edecek.

 

Onur ERDİK

 

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün (YOSK) Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ndeki rakibi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ligden çekildiğini duyurdu. Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6’lık depremin ardından spor dünyası derinden sarsıldı. Depremden etkilenen 10 il; Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’nın 3 ay süreyle OHAL kapsamında oldukları açıklanmıştı. 10 ilden 7’sinin Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Malatya, Adana ve Diyarbakır’ın Tekerlekli Sandalye Basketbol Liglerinde temsilcileri yer alıyordu. Ayrıca bu 10 ilde ikamet edip, aileleri olan ve tekerlekli sandalye basketbolu ile ilgilenen onlarca spor insanı bulunuyor. Liglerimizin akıbeti ve takımların nasıl bir karar alacakları şu anda belirsizliğini korurken ilk karar Süper Lig ekiplerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Takım antrenörü açıkladı..

Ligden çekilmeyle ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye antrenörü Serdar Yıldırım, “Değerli spor camiamız bölgemizde yaşanan deprem felaketinde tüm camia yanımızda oldunuz varlığınızı, sıcaklığınızı sonuna kadar bizlere hissettirdiniz. Bu felakete maruz kalan bölge kulüplerden biriyiz gelinen noktada şartlar ne fiziksel ne psikolojik olarak spor yapmaya müsait değildir ne sevinci yasayabiliyoruz ne üzüntüyü kaldırabiliriz. Kulüp olarak Süper Ligde bulunan tekerlekli sandalye basketbol ve ampute futbol takımlarımız, 2022-2023 sezonunda ligden çekilmeye karar verilmiştir. Federasyon ve camiamızdan çekilmek zorunda olan bölge takımlarının haklarının saklı kalmaları yönünde karar vermelerini talep ve beklentimizdir. Camiamıza saygılarımızla duyurulur” şeklinde konuştu.

TBESF kararı duyurdu..

Türkiye Futbol Federasyonu ve pandemi zamanı uygulamalarından yola çıkarak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun, “Ligden çekilme talebinde bulunan kulüplerinin taleplerini kabul ederek bu kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamına, Maddi olarak federasyon tarafından alacakları harcırahların ivedi olarak ödenmesini, takım faaliyeti sona eren oyuncuların transferleri için gerekli izinlerin sağlanmasını, liglerin oynatılmasına yönelik en azından Pandemi zamanında uygulanan tek bir şehirde müsabakaların gerçekleşmesini” hususunda bir karar açıklaması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.