yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

YOSK’LU SALTAN, ANTRENÖR OLARAK GÖREV ALDI!

YOSK’LU SALTAN, ANTRENÖR OLARAK GÖREV ALDI!
08.04.2022 15:04
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı, Tayland’ın Phuket kentinde 8-16 Eylül’de gerçekleştirilecek Gençler Dünya Şampiyonası’nın hazırlıkları kapsamında Yalova’da kamp yaptı. Kadroda 20 sporcu ve 4 antrenörün olduğu milliler, Tayland’ın Phuket kentindeki Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler.

‘Güçlü bir takımız, hedefimiz var’..

Milli takım başantrenörü Ayhan Şahin, “Rakiplerimiz güçlü ama bizim hedefimiz kürsü. Sporcularımız da bunun bilincinde. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi planlıyoruz. Başarılı ve kendini kanıtlamış bir takım ama o jenerasyondan yaşı uymayan sporcularımız mevcut. Biz onların yerini doldurmaya çalışıyoruz. Kadromuzu ona göre şekillendireceğiz. Şampiyonaya kadar 16 sporcuyla hazırlanacağız. 12 kişiyle gideceğimiz şampiyonaya bu doğrultuda devam ediyoruz. Güçlü bir takımız. Hedefimiz var” şeklinde konuştu.

‘Oraya gidip bu duyguyu yaşamak istiyorum’..

Milli takım basketbolcularından Bilal Mert Taşoğlu ise “Dünya Şampiyonası’nda olmak anlatılamayacak bir şey. Oraya gidip, bu duyguyu yaşamak istiyorum. Milli formayla Türk bayrağını dalgalandırmak en büyük hayalim. Bunun içinde elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerine yer verdi.

‘Takımımız yeni jenerasyon’..

Avrupa dördüncüsü olan takımda yer alan Hasan Efetürk ise uluslararası organizasyonlarda kendilerini ispatladıklarını belirterek, “Allah’ın izniyle Türkiye’ye dünya kupasını getireceğimize inanıyoruz. Heyecanımız var. Takımımız yeni bir jenerasyon. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

‘Altta çok kaliteli oyuncular yetişiyor’..

Milli takım antrenörlerinden olan ve aynı zamanda YOSK’un başantrenörlüğünü yapan Murat Saltan da “A milli takımımızda belirli bir jenerasyonun sonu geliyor. Federasyonumuzun destekleriyle ve hocalarımızla birlikte altyapıdan oyuncuları çok kısa zamanda hazırlamaya çalışıyoruz. Alttan çok kaliteli oyuncular yetişiyor. İleriki yıllarda milli takımlarımız çok daha iyi seviyelere gelecektir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.