yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3688
EURO
34,7360
ALTIN
2.397,73
BIST
10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

YİNE YENİDEN SÜPER LİG’DEYİZ

YİNE YENİDEN SÜPER LİG’DEYİZ
15.04.2024 14:55
0
A+
A-

YEŞİLİYLE KIRMIZISIYLA ALNIMIZIN AKIYLA!

12 DEV ADAM POTADA TARİH YAZDI!

  • Yalova, geçtiğimiz Pazar günü ilimiz spor tarihinin en önemli anlarından birini yaşadı. Potadaki temsilcimiz Semt77 Yalovaspor, sahasında Finalspor’u 74-65 ile geçerek Süper Lig’e adını yazdırdı.

İki yıl aranın ardından hem de normal sezon şampiyonu olarak basketbolda zirveye çıkan ve yeniden en üst lige yükselen yeşil-kırmızılı takımımızın şampiyonluk coşkusu tüm şehri sardı.

  • Maç öncesi dışarıda uzun kuyruklar oluşturan ve kendi kapasitesinin üzerine çıkarak yüzlerce taraftarı misafir eden 90. Yıl Spor Salonu, tarihi anlarından birini yaşarken Bursa ekibi Finalspor karşısında parkeden zaferle ayrılan Semt77 Yalovaspor, ilimizi ikinci kez BSL’de temsil etmeye hak kazandı.

Onur ERDİK

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’ndeki ekibimiz Semt77 Yalovaspor, 33.hafta müsabakaları kapsamında saha ve seyircisi önünde Finalspor’la kozlarını paylaştı. Yeşil-kırmızılı takımımız, mücadeleden 9 sayı fakla 74-65 galip ayrılarak bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Faruk Beşok yönetiminde tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan temsilcimiz, son haftada İstanbul’da Fenerbahçe Koleji Novotel deplasmanında şampiyonluk kupasına kavuşacak.

Maçtan saatler önce uzun kuyruklar oluştu..

Geçtiğimiz Pazar günkü maç öncesi 90. Yıl Spor Salonu dışında Yalovalı basketbolseverler, saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdular. Üzerlerine yeşil-kırmızılı formayı giyen genci yaşlısı yüzlerce taraftar, şampiyonluk şarkılarıyla adeta kenetlendiler. Saat 17.30’da start alan müsabaka öncesi salonun kapıları 16.00’da açılırken, 2 bin 500 seyirci kapasiteli Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda 3 binden fazla basketbolsever, tarihi ana tanıklık etti.

Protokolden büyük ilgi..

Karşılaşmaya protokol de büyük ilgi gösterdi. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, CHP İl Başkanı Erdem Doğancı, Semt77 Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna, Yalova Yeşilovaspor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç, siyaset ve spor camiasının önemli temsilcileri de protokol tribününden maçı birlikte takip ettiler.

Tutuk başladık ama sonradan açıldık..

Maçın başlama saati geldiğinde salon içindeki atmosfer adeta büyüledi. Maça istediği başlangıcı yapamasa da taraftarının desteğiyle ritmini bulan Semt77 Yalovaspor, ilk çeyreği 18-17 geride bitirmesine rağmen ikinci periyotta 24-21’lik skor bulunca devre arasına 41-39 üstün gitti. Üçüncü çeyrekte iki takım da birbirini hataya zorladı. Ancak bu 10 dakikayı 15-13 önde bitiren yeşil-kırmızılı takımımız, final periyoduna da 56-52 üstün giriş yaptı. Maçın son çeyreğinde özellikle son bölümler nefesleri kesti. Bu periyodu 18-13 alan Semt77 Yalovaspor, karşılaşmadan 9 sayı farkla 74-65 galip ayrıldı.

Maçın bitmesiyle saha içinde büyük coşku yaşandı..

Müsabakanın sona ermesiyle birlikte oyuncular ve teknik ekip büyük mutluluk yaşarken, saha içerisine giren taraftarlar da sevinç yumağı oluşturdular. Kulüp başkanı Orbay Tuna da saha içine girip önce koç Faruk Beşok ve teknik ekibi, ardından da sporcuları tebrik etti. Aileleriyle ve taraftarıyla beraber saha içerisinde şampiyonluğu kutlayan Semt77 Yalovaspor oyuncuları, ardından üstü açık otobüsle salondan çıkıp Şehir Ömer Faydalı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi güzergahından şehir turu ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama alanına geldiler. Ellerinde meşalelerle takımımızı karşılayan taraftarlar, şampiyonluk şarkılarıyla adeta zaferi kutladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.