yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3909
EURO
34,8250
ALTIN
2.401,44
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

YILIN SON MECLİSİ TOPLANDI

YILIN SON MECLİSİ TOPLANDI
11.12.2023 13:45
0
A+
A-

TARIMSAL ÜRETİME 2 MİLYON 900 TL DESTEK

  •  İl Genel Meclisi, yılın son olağan toplantısını gerçekleştirdi. Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da meclis toplantısına katılarak, İl Özel İdaresi’nin destekleri ile tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili bilgiler verdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi’nin katkıları ile tarımsal üretime 2 milyon 900 TL destek verildiğini söyledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi, 2023 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Hasan Soygüzel’in başkanlığında toplanan meclise İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar da katılarak, 2023 yılında tarımsal üretime yapılan katkıları anlattı.

‘330 dekar alanda 2 milyon 16 bin adet fide temini’

Seralardaki üretimi çok iyi seviyede tuttuklarını ifade eden Parıldar, “2 bin 500 dekar alanda yağlık ayçiçeği projesi yaptık. Biz sizlerle bu yola çıktığımız zaman Yalova’nın total ayçiçeği üretim alanı bin dekarlardaydı. Şu anda geldiğimiz noktalarda 4 bin dekarlarda. Örtü altı ile ilgili de çok güzel projeler yürütüyoruz. 43 dekar alanda mal üretimini geliştirme projesi yine 150 dekar alanda 230 bin adet fide ile birlikte iyi tarım uygulamalarını da işin içerisine kattık. Örtü altı biber üretimini yine iyi tarım uygulamalarıyla taçlandırarak 150 dekar alanda 161 bin adet biber fidesiyle 7 dekar alanda da sertifikasyon hizmetiyle devam ediyoruz. Sebze üretici geliştirme projesini ilkbahar, sonbahar olarak da yapıyoruz. Kışlık olarak 330 dekar alanda 2 milyon 16 bin adet fide temini yapmışız. Seralarımızda üretimi çok güzel bir seviyede tutmuşuz” dedi.

‘Türkiye’nin en fazla semiz üreten illerinden bir tanesiyiz’

Kent tarım uygulamalarından da bahseden Parıldar, “Kent tarımı uygulamaları; özellikle nalbur ücretlerini nakliye ücretlerinin çok yükselmesini, arada geçen zamanın ürünü tazeliğiyle ilgili ortaya çıkaracağı durumlarda nüfusun yoğunluğu ve tüketimi yoğun olduğu bölgelerin kendi içerisinde ya da o bölgelere çok yakın olan yerlerde üretimi artırmamıza yönelik bir faaliyettir. Bakanlığımız çok ciddi destekliyor. Buradan pazara ürünün çıkması, gitmesi hem çok daha taze hem de üzerine koyacağına nalbur maliyetlerinin çok daha minimum olduğu bir konu. Türkiye’nin en fazla semiz üreten illerinden bir tanesiyiz. İstanbul’a en fazla gönderen illerden birisiyiz” şeklinde konuştu.

‘Özel İdaresi’nden destek bekliyoruz’

2024 yılında da projeler için İl Özel İdaresi’nden destek beklediklerini kaydeden Parıldar, “2024 yılında teklif ettiğimiz, düşündüğümüz, planladığımız ve birlikte karar vereceğimiz projeler var. Ancak biraz bütçeyi geniş tutmamız gerekiyor. 3 milyon 657 bin 500 TL, İl Özel İdaresi’nden düşündüğümüz projelerle ilgili bir destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İl Özel İdaresi 2 milyon 900 TL destek verdi’

Tarımsal üretime destek vermeye devam edeceklerini dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise, “İl Özel İdaresi olarak ilimizde tarımın geliştirilmesi, tarımsal üretimin artırılması ve hemşerilerimizin tarımdan daha fazla gelir elde etmesini sağmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz projelere bu yıl 2 milyon 900 TL kaynak aktardık. Bu vesileyle 2023 yılında yürütülen ortak projelerimiz ile ilgili İl Genel Meclisimize bilgilendirme sunumu yapan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Suat Parıldar’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Vatan toprağı kutsaldır; kaderine terk edilemez.’ Kutsal vatan toprağını işleyen ve üreten bütün hemşerilerimizin her zaman yanındayız. Bu nedenle tarımsal desteklerimiz 2024 yılında da artarak devam edecek” dedi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.