yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YILIN KADINI  AYDIN OLDU

YILIN KADINI  AYDIN OLDU
08.03.2022 16:42
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Barosu ve Uluslararası Kadın Toplumsal Farkındalık ve Aile Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda seminer düzenledi. Seminere Uzman Öğretmen ve NPL Master Melahat Aydın ile Avukat Aydeniz Alisbah Tuskan konuşmacı olarak katıldı.

‘Hep birlikte mücadele etmek zorundayız’..

Yalova Barosu’nun ilk kadın Başkanı Elif Turnacı Çavuş, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Çavuş, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Son dönemlerde yaratılan algının aksine, 8 Mart tarihsel süreci ile anlamak ve anlamamız gereken bir gün. Toplumsal cinsiyet eşitliği sıralamasında her geçen gün gerilere gittiğimizi, yaşamın her alanında üzülerek fark ediyoruz. Zihniyet değişimi oluşturulup somut adımlar atılana kadar hep birlikte mücadele etmek zorundayız.”

‘129 emekçi kadını unutmamalıyız’..
Uluslararası Kadın Toplumsal Farkındalık ve Aile Derneği Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ise konuşmasında hayatını kaybeden 129 kadını anarak, “Ben, Dünya Kadınlar Günü adı altında yapılan programların hiçbirini doğru bulmuyorum. Aslında Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma programları olarak bunları gerçekleştirmeliyiz. Çünkü hak mücadelesi verirken hayatlarını kaybeden 129 kadından bahsediyoruz. Bunlar biz kutlamalar yapalım diye hayatlarını kaybetmediler” dedi.

Yılın kadını seçildi..

Konuşmaların ardından Yalova Barosu ve Uluslararası Kadın Toplumsal Farkındalık ve Aile Derneği tarafından, ‘yılın fark yaratan güçlü kadını’ ödülüne layık görülen, Uzman Öğretmen ve NPL Master Melahat Aydın’a ödülünü Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan verdi. Programa verdiği destekten dolayı Avukat Aydeniz Alisbah Tuskan’a da teşekkür plaketi verildi. Uzman Öğretmen ve NPL Master Melahat Aydın ile Avukat Aydeniz Alisbah Tuskan, Türkiye’de kadın hakları konusunda bilgiler içeren bir seminer gerçekleştirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.