yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YILDIZ, KÜTÜPHANE AÇILIŞINA KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

YILDIZ, KÜTÜPHANE AÇILIŞINA KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
22.06.2022 19:37
0
A+
A-

 

 

Şehit Kütüphaneleri Yalova İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız, “Vatanımız için hayatlarını feda etmiş, ebediyete kadar isimleri yaşatılacak binlerce şehidimizden biri olan Muahmmed İslam Altuğ kardeşimizin adını taşıyacak bu kütüphanemizin Zübeyde Hanım Ortaokulu’na hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber / Esin KAYA

Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda Şehit Kütüphaneleri Yalova İl Koordinatörlüğü’nde Yalova İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Şehit Muhammed İslam Altuğ Kütüphanesi açıldı. Açılışa; Yalova Valisi Muammer Erol, şehidin babası Hakan Altuğ ve annesi,  Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova protokolü, STK temsilcileri, kütüphaneye katkı sağlayan kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Şehit Kütüphaneleri Yalova İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız, yaptığı konuşmada;

‘’Bugün bu eğitim yuvamızın çatısı altında, bizler için kutsal olan şehitlik mertebesine ulaşmış bir kardeşimizi, anmak ve yine eğitim, ilim, irfan adına en önemli katkıyı sağlayan aynı zamanda şehidimizin ismini taşıyacak olan kütüphanemizin açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yalova’da şahsımın koordinatörlüğünü yaptığı dördüncü kütüphanenin açılışında olmak benim için ayrı bir önem ve anlam ifade ediyor.

Şehit Kütüphaneleri olarak ülke çapında şehitlerimizin adını taşıyan 267 kütüphane çalışması yapıldı. Yalova’da 4. kütüphaneyi açacağız inşallah. Şehidimiz çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Ancak bu kütüphane ile hem şehidimizin adı yaşatılacak hem de ona milletimiz adına minnettarlığımızı ifade etmiş olacağız. Burada kitap okuyan öğrencilerimiz her kitap alışları ve kitap iade ettiklerinde şehitlik kavramını, mertebesini daha iyi anlamış olacaklar. Bu toprakların ilelebet Türk yurdu olabilmesi adına, huzur, güven ve rahat ortamında yaşayabilmemiz adına kanını, canını feda etti. Hayatının baharında, hayata en sıkı sarılabileceği dönemde vatanda uğruna şehit düştü. Bizim Şehidimize minnet borcumuz var. Bizler ne yapsak, ne kadar gayret göstersek de haklarını ödeyemeyiz.

Evet, ne yaparsak yapalım hatıralarına bir şey yaptık diyemeyiz ama onların unutulmaması, hakettiği değerin verilmesi ve fedakarlıklarının boşa olmadığının bilinmesi bizleri bir nebze olsun teselli ediyor, onlardan aldığımız güç geleceğimizi aydınlatıyor.

Vatanımız için hayatlarını feda etmiş, ebediyete kadar isimleri yaşatılacak binlerce şehidimizden biri olan Muahmmed İslam Altuğ kardeşimizin adını taşıyacak bu kütüphanemizin Zübeyde Hanım Ortaokulu’na hayırlı olmasını diliyorum. Başta Şehit Kütüphaneleri Gönüllüleri arkadaşlarım olmak üzere Yalova Valisi Sayın Muammer Erol’a, şehidimizin ailesine, Yalova İl Genel Meclisi Başkanımız Hasan Soygüzel’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Abdülaziz Yeniyol’a, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve Özel İdare personeline, TEMAD Yalova il yönetimine ve üyelerine, Okul Müdürümüz Tahir Şahin’e, okul idareci ve öğretmenlerine, okul aile birliğine, basın mensubu arkadaşlarıma adını tek tek sayamadığım emeği geçen herkese böyle güzel bir projeye katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Böylesine anlamlı ve güzel bir günde; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum.

Kardeşim Şehit Muhammed İslam Altuğ Kütüphanesi’nin oklumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Böylesine değerli ve önemli bir projede yer almak bizim için onur verici. Katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova Valisi tarafından şehidin babası ve annesine çicek, katkılarından dolayı Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras, Destek Hizmetleri Müdürü Serkan Dadaoğlu, Enformasyon Personeli Yüşra Tatar ve Şehit Kütüphaneleri Yalova İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız’a plaket verildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel tarafından Okul Müdürü Tahir Şahin’e, Müdür Yardımcısı Metin Gültekin’e, Müdür Yardımcısı Kemal Doğan’a, Türkçe Öğretmeni Sefa Sülün’e, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Karaca’ya ve Başkan Yardımcısı Elif Çınar’a teşekkür belgeleri verildi. Tören sonrası şehidin ailesi ve protokol tarafından kütüphanenin açılışı yapıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.