yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

‘YETKİLİLER GÖREVE’

‘YETKİLİLER GÖREVE’
01.08.2023 17:07
0
A+
A-

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ TEPKİ AMAÇLI MECLİS TOPLANTISINA KATILMADILAR

  • Chp’li meclis üyeleri, köylerde yaşanan susuzluk sorununa dikkat çekmek ve çözüm talep etmek amacıyla belediye meclis toplantısına katılmadılar. Su sıkıntısı yaşayan köy sakinlerinin uzun süredir çözüm bulunması taleplerine rağmen sorunun hala çözülmemiş olması, meclis üyelerini harekete geçirdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

CHP İl Başkanı Muttalip Tunç, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Belediye meclis toplantısına katılmayan Chp’li meclis üyeleri, susuzluk sorununun yerel halkın yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini ve acil önlem alınması gerektiğini vurguladılar. Meclis üyeleri adına açıklama yapan Tunç, “Yaklaşık dört aydır Yalova’nın gündemini oluşturan merkez köylerimizden Kirazlı ve Elmalık’ta su probleminin hala çözülemediğini görüyoruz. Bu sorunu çözecek olan yetkililer, sorunları çözmek yerine ne yazık ki sorumluluklarını birbirine devretme yoluna giderek çözümden kaçıyorlar. Bu sebepler doğrultusunda yetkililerden sorunun çözümü ile ilgili ciddi hiçbir söylem ve açıklama duymadık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreçte sorunu yetkililerle görüşüp sonuç almaya çalıştık ne yazık ki çözümle ilgili bir sonuç alamadık. Hal böyle olunca köy halkının mağduriyeti ağır bir şekilde artarak devam etmektedir. Tarafımızca bu mağduriyetin dillendirilmesi ve yerel yönetim bazında çözüm üretilmesi amacı ile bu mağduriyetin gündeme getirilmesi zaruri olmuştur. Bu sebepten dolayı Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı’na katılmayıp yetkililerin ve sorumluların dikkatini mağdur olan köylerin üzerine çekmek için meclis günü ve meclis saatinde basına ve kamuoyuna yazılı bir metinle açıklama yapma gereği duyduk. Yalova Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı ve Yalova Belediye meclis üyeleri olarak sorumluların derhal bu probleme odaklanmalarını talep ediyor, en kısa sürede bu basit probleme çözüm bulmalarını sabır ve sükunetle bekliyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.