yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

YETİM SPONSORLUK SİSTEMİ İLE YÜZLER GÜLÜYOR

YETİM SPONSORLUK SİSTEMİ İLE YÜZLER GÜLÜYOR
21.01.2022 14:10
0
A+
A-

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İHH Yalova Şube Başkanı Ferhat Karaboğa, İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Karaboğa, “İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, aylık 150 lira karşılığında bir yetimin sponsoru olabiliyor. Ayrıca, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “YETIM” yazarak projeye destek olabiliyor” dedi.

Türkiye’de 15 bin yetime destek

29 yıldır yetimlere yönelik çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin desteklerini Türkiye’de 14 bin 987, diğer 49 ülkede ise 109 bin 401 olmak üzere toplamda 124 bin 388 yetime her ay düzenli olarak ulaştırıyor. İHH, yetimler büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar onlara daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için ara vermeden çalışıyor. Böylelikle, yetimlerin yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşamaları hedefleniyor. İHH ayrıca, ebeveynlerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için de yetimhaneler inşa ediyor.

13 ülkede 42 yetimhane

Ailelerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşama imkânları bulunmayan yetimler için yetimhane hizmeti sunan İHH, 2021 yılında da 13 ülkede bulunan 42 yetimhane ve 2 yetim eğitim merkezinde çalışmalarına devam etti. Hali hazırda 5 ülkede 6 yetimhanenin inşaatına ise devam ediliyor. Yetimhanelerde kalan çocukların aylık barınma, gıda, sağlık ve eğitim masrafları İHH tarafından karşılanıyor.

Eğitim ve sağlık projeleri ile katkı

Yetimlere yönelik eğitim çalışmalarına da ara vermeden devam eden İHH, 379 yetime eğitim desteği sundu. Yine bu kapsamda 21 bin 41 yetime kırtasiye seti dağıtıldı. İHH, sağlık projeleri ile de yetim çocukların yanında yer alıyor. Bu çerçevede, 27 hasta yetime tedavi desteği verilirken, 40 yetime göz muayenesi yapıldı ve gözlük alındı. Bu süreçte, 350 çocuk da sünnet edildi.

167 bin yetim çocuğa bayramlık

İHH, yetimlere yönelik çalışmaları kapsamında 2021 yılı Ramazan Bayramı’nda Türkiye’de 41 bin 50, farklı 26 ülkede de 79 bin 954 yetime bayramlık ulaştırdı. Kurban Bayramında ise, Türkiye dâhil 20 ülkede 45 bin 595 yetime bayramlık dağıtımı yapıldı. Yıl içerisinde 15 bin 251 yetim çocuğa da bayramlık harici kışlık ve mevsimlik kıyafet ulaştırıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.