yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3441
EURO
34,8731
ALTIN
2.377,97
BIST
10.209,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

YESOB’ta bayrak değişimi

YESOB’ta bayrak değişimi
27.05.2022 15:13
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Odaların kongrelerini tamamlaması sonrasında YESOB da olağan kongre için sandık başına gitti. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongre, divanın teşkil edilmesi ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında faaliyet, gelir ve gider raporları okunarak ibra edildi. Kongrede 2 aday olarak yarışan mevcut başkan Hüseyin Çetin ile Çınarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Bozkurt konuşmalarını gerçekleştirdiler.

‘Esnafımız için her platformda mücadele ediyoruz’

İlk konuşmayı Çınarcık Esnaf Odası Başkanı Mustafa Bozkurt yaptı. Bozkurt konuşmasında birlik başkanlığına seçilmesi durumunda neler yapacağını anlatan bir konuşma yaptı. Bozkurt, “2006 yılından beri 5 dönem üst üste Çınarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bugün burada yaptığım konuşmamı beni bu göreve defalarca getiren esnafımızın desteği ile yapıyorum. Biz de bu güveni boşa çıkartmamak için yıllardır esnafımız için her platformda mücadele ediyoruz. YESOB seçimlerine programlı olarak bir ekiple birlikte hazırlandık. Yalova merkez ve ilçelerdeki esnaflarımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde esnaflarımızın sorunlarını ve beklentilerini de tespit ettik. Bu sayede sorunları nasıl aşacağımızın yol haritasını da belirleme imkanı bulduk. Geçtiğimiz 4 yılda görev yapan başkan ve yönetici arkadaşlarımın her birine verdikleri emek ve fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
‘Odalarımızı kira ödemekten kurtardık’

Mevcut başkan Hüseyin Çetin ise, “Bizde bir laf vardır. ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz’ denir. Bizim görev süremizde yaptıklarımıza bakmanızı istiyorum. Biz göreve geldiğimizde esnaflarımızın hepsi ayrı yerlerdeydi. Yaptığımız çalışmalar sayesinde esnafımıza yakışan bir bina kazandırdık. Odalarımızı kira ödemekten kurtardık. Birliğimiz için de güzel bir yer oluşturduk. Odalarımıza da pandemi döneminde maddi destekte de bulunduk. Biz esnafımızın vaatlerden çok yapılan işlere bakacağına inanıyoruz. Kazanan kim olursa olsun. Kazanan mutlaka esnafımız olacaktır” diye konuştu.

Başkan Bozkurt oldu

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimde; Hüseyin Çetin 59 oy alırken, Mustafa Bozkurt 69 oy ile başkanlık görevine getirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.