yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Yeşilovaspor’u düşmekten ‘Oscar Cordoba’sı kurtardı

Yeşilovaspor’u düşmekten ‘Oscar Cordoba’sı kurtardı
30.03.2022 15:41
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK

 

Yalova Süper Amatör Küme takımlarından Yeşilovaspor kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi Ramazan Çarbuğa, müthiş performansıyla dikkat çekti. Başarılı kaleci, mavi-yeşillilerin lige tutunmasında büyük pay sahibi oldu. Devre arasında Yeşil Mavili ekibin başkanı Yalçın Oruç’un flaş transferleri arasında yer alan tecrübeli file bekçisi devre arasında kendisine gelen birçok teklifi reddedip Yeşilova kalesine geçerken, Çavuşçiftliği Kültürspor maçıyla birlikte kaleyi devralırken takımının 19 puan toplamasında pay sahibi oldu.

Yeşilovaspor formasıyla çıktığı 8 maçın 5’inde kalesini kapatırken, performansıyla genç kalecilere de örnek oldu. Uzun yıllar profesyonel liglerde forma giyen Cordoba lakaplı Çarbuğa 2000-2001 sezonunda Ağrıspor’un kalesini korurken tam 17 maçta gol yemeyerek Türkiye rekoru kırıp takımıyla namağlup olarak şampiyonluk yaşadı.

Tecrübeli eldiven ayrıca Ağrıspor’la TFF 2. Lig şampiyonluğu sevincinin ardından şuanda Süper Ligde mücadele eden Hatayspor’un yanı sıra, Mardinspor, Marmarisspor takımlarında yine 2. Ligde şampiyonluklara imza attı.

 

Birçok takımda görev aldı..

Şuanda TFF 1. Ligi’nde yer alan Kocaelispor’un Süper Lig’de mücadele ettiği dönemde kadrosunda yer alırken,  Kırşehirspor ve Ünyespor takımlarıyla TFF 3. Lig’de şampiyonluk yaşayarak takımının TFF 2. Ligine yükselmesinde etkili rol oynayan Ramazan Çarbuğa başarılarla dolu kariyerinde Küçükçekmecespor, Vanspor, Muşspor, Merzifonspor, Bursa Merinosspor, Gölcükspor ve Diyarbakır Belediyespor’la profesyonel kariyerini sürdürdü. Tecrübeli kaleci Van Başkalespor, Bitlisspor, Muş Belediyespor’da da görev alıp Bölgesel Amatör Ligi’nde oynadı.

 

‘Kendisinin çok değerli fikirleri var’..

Kariyeri başarılarla dolu Yeşilovaspor’un ‘Oscar Cordoba’sı Ramazan Çarbuğa, “Öncelikle Yeşilovaspor’umuzun değerli başkanı Yalçın Oruç başkanıma teşekkür ediyorum. Sezonun ilk yarısında oynanamama rağmen bana güvendi ve takıma katılmamı sağladı. Onun verdiği güçle birlikte kulübümüzü Süper Amatör Kümede tuttuk. Kendisinin çok değerli fikirleri var. Onun öncülüğünde el birliği ile bunları hayata geçireceğiz. Güçlü altyapı oluşturup hem Yeşilovaspor’a hizmet edecek gençleri hem Yalova futboluna hem Türk futboluna kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

‘Çok şey öğrendim’..

Futboldaki son durağının Yeşilovaspor olacağını belirten Çarbuğa, “Dolu dolu bir kariyeri geride bıraktık. Birçok şampiyonluk yaşadık. Türkiye’nin önemli isimleriyle çalışma fırsatı buldum. Kocaelispor’da oynadığım dönemde teknik direktörlüğümü yapan Mustafa Denizli ve yardımcısı Hikmet Karaman, Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden Cem Pamiroğlu, Erdi Demir ve Bahri Kaya’dan da hocalığımı yaptıkları dönemlerde çok şey öğrendim. Uzun soluklu serüvenin ardından Yalova’ya döndük. Bu sezonun ikinci yarısında da Yeşilovaspor’umuzla ligde kaldık. Gelecek sezon da takımca güzel planlamalar olacak. Futboldan sonra Yalova futboluna antrenör olarak hizmet etmek istiyorum. Kaleci antrenörlüğü noktasında genç kardeşlerime bilgi ve birikimlerimi aktarmak. Onları hem amatör hem de profesyonel yaşantılarına hazırlamak en büyük arzum. Bununla ilgili girişimlerim de var. En kısa zaman da hem bireysel olarak hem de kulübüm çatısı altında çalışmalara başlamak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.