yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

YEŞİLOVASPOR KULÜBÜ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

YEŞİLOVASPOR KULÜBÜ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
12.02.2023 15:10
0
A+
A-

İLK GÜNDEN BERİ DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER OLDULAR!

  • Yeşilovaspor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç, beraberindeki kulüp yöneticiler Arif Göksu ve Engin Altunkanat ülkemizi yasa boğan deprem felaketi nedeniyle bölgeye giderek depremzedeler için seferber oldular.

 

Onur ERDİK

Yalova Süper Amatör Küme takımlarından Yeşilovaspor’da kulüp başkanı Yalçın Oruç, beraberindeki yöneticiler Arif Göksu ve Engin Altunkanat ile birlikte deprem bölgesine giderek 5 gün boyunca depremzedelere yardımda bulundu. Deprem bölgesinde Yeşilovaspor kafilesine ilimizde faaliyet gösteren iş insanı Ahmet Çavuş’un yeğeni ve Mustafa Çavuş’un ağabeyi avukat Deniz Çavuş da destek verdi.

Depremin ilk adından itibaren bölgedeydiler..

Depremin ilk anından itibaren bölgeye giden üç isim Kahramanmaraş İstiklalspor’da forma giyen ve göçük altında kalıp kurtarılan Yalovalı kaleci Kaan Parıltan’ın ve Kilis Belediyespor’da oynayan kaleci Yusuf Küçükyıldız’ın da Yalova’ya dönmelerinde etkin rol oynadılar. 7.7 ve 7.6 olarak ölçülen depremler sonrasında afet bölgesinde ilk günden beri kendi imkanlarıyla Adana, Kahramanmaraş ve ilçesi Elbistan, Kilis, Hatay ve ilçesi Antakya ile son olarak Adıyaman’a giden Başkan Oruç ve yöneticiler Altunkanat ve Göksu depremzedeler için su, temel gıda ürünleri, çocuk ve yetişkinler için giyim ürünleri, kız ve erkek çocuklar için 3 bin çift ayakkabı, 5 bin bere, 20 bin çift kışlık çorap, 3 bin adet atkı, 2 bin adet içlik, bin adet kazak ve 750 battaniye dağıtımını gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra yardım kuruluşlarına 20 palet su ve 2 palet süt teslim ettiler.

‘Çevremizdeki eş, dost ve yakın arkadaşlarımızın yardımlarını deprem bölgesine ulaştırdık’..

Yeşilovaspor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç, yöneticiler Engin Altunkanat ve Arif Göksu şöyle konuştu: “Afetin ilk gününden itibaren kendi imkanlarımız çerçevesinde Adana, Kahramanmaraş, Elbistan, Kilis, Hatay, Antakya ve son olarak Adıyaman’da vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştı. Adana’da tanıştığımız değerli Mustafa Bingöl bizlere çok yardımcı oldu. İhtiyaçların taşınmasında bizlere aracını vererek destek verdi. Bunun yanı sıra çevremizdeki eş, dost ve yakın arkadaşlarımızın yardımlarını deprem bölgesine ulaştırdık. Ancak burada gördüğümüz koşullar durumun ne kadar ciddi olduğunu farkına varmamızı sağladı. Deprem bölgesinde gece saatlerin de hava çok soğuktu. Bu depremzedelerimiz için büyük bir dezavantaj yaratıyordu. Şartlar her geçen gün daha da zorlaşıyordu. Vatandaşlarımız için su, temel gıda ürünleri, çocuk ve yetişkinler için giyim ürünleri, kız ve erkek çocuklar için 3 bin çift ayakkabı, 5 bin bere, 20 bin çift kışlık çorap, 3 bin adet atkı, 2 bin adet içlik, bin adet kazak ve 750 battaniye dağıtımını gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra yardım kuruluşlarına 20 palet su ve 2 palet süt temin ederek teslimatlarını yaptık. Kırsal bölgelere ulaşılamayan yerleri belirleyip oradaki vatandaşlarımıza bir nebze olsun merhem ol maya çalıştık. Devletimizin kurum ve kuruluşları da var gücüyle çalışmalarını sürdürüyordu. Yıkımın büyük olması bazı yerlere yardımın ulaşmasını zorlaştırıyordu. Bizde yardımın ulaşmadığı yerlere gidip devletimizin kurumlarına yardımcı olmaya çalıştık. Ülkemizin dört bir noktası bu bölge için seferber olduğunu gördük. Bu bizleri mutlu etti. Asrın felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kalan vatandaşlarımıza da sabırlar diliyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.