yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

..”YEŞİL YALOVA, TEMİZ YALOVA İLE MÜMKÜN.”

..”YEŞİL YALOVA, TEMİZ YALOVA İLE MÜMKÜN.”
08.06.2022 17:47
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi ve TEMA’nın destekleriyle öğrencilerin de yer aldığı etkinlik, sahilde bulunan atık ve çöplerin temizlenmesiyle başladı. Etkinlik, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya çevrecilik dersi verdiği Yürüyen Köşk’te devam etti.

‘YEŞİL YALOVA, TEMİZ YALOVA İLE MÜMKÜN’..

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, çöp toplama etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Marmara Belediyeler Birliği koordinesinde Yalova Belediyesi’nin destekleriyle sahil temizliği etkinliği yapıldı. Temizlik, hem karadan hem de denizden gerçekleşti. Davetli tek STK; TEMA Vakfı’ydı. Okullardaki gönüllü TEMA öğrencileri ile birlikte etkinliğe katıldık. TEMA Vakfı’nın ‘Tek Bir Dünya’ sloganı ile etkinliğe bu kapsamda katıldık. Belediyeye yaptığı etkinlik için teşekkür ediyoruz. Yeşil Yalova ancak temiz Yalova ile mümkün” dedi.

YÜRÜYEN KÖŞK’TE ANLAMLI PROGRAM..

Doğu Sahil Bandı’nın temizlenmesinin ardından Yalova Belediyesi tarafından organize edilen Yürüyen Köşk’teki etkinliğe Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk da katıldı. Başkan Vekili Tutuk, ilk olarak Yürüyen Köşk bahçesinde, Sualtı Bilinçlendirme Hareketi Derneği dalgıçları tarafından deniz altında bulunan atıkların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

DENİZİN ALTINDAN CANLI YAYIN..

Yürüyen Köşk İskelesi’nden denize giren dalgıçla konuşma fırsatı bulan öğrenciler, dalgıca merak ettikleri tüm soruları sordular. Deniz içinde bulunan dalgıçla konuşan Başkan Vekili Tutuk, deniz altındaki müsilaj durumunu sordu. Dalgıçtan müsilaj olmadığının yanıtını alan Başkan Vekili Tutuk, Yalova Belediyesi’nin bu konuda 2011 yılından bu yana çalışmalar yaptığını belirtti. Ardından Sualtı Bilinçlendirme Hareketi Derneği ve Yalova İl Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, Yürüyen Köşk iskelesinden denizde bulunan atıkların toplamasını gerçekleştirdi. Başkan Vekili Tutuk, Sualtı Bilinçlendirme Hareketi Derneği Başkanı Hakan Tiryaki’ye vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

MARMARA DENİZİ HEPİMİZİN..

Yalova Belediyesi’nin müsilajla mücadelesinin devam ettiğini belirten Başkan Vekili Tutuk, “Deniz altında bulunan dalgıcımızla yapmış olduğum bağlantıda ilk olarak kıyılarımızda müsilaj olup olmadığını sordum. Kendisi bana müsilaja rastlamadığını söyledi. Ben de kendisine Yalova Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ olduğunu ve bizim arıtmış olduğumuz suda azot, karbon ve fosforu denize salmadığımızı ilettim. Ama şunu unutmamamız gerekir. Marmara’ya kıyısı olan 7 ilin de aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğine inanıyorum. Şu an için müsilajın olmaması sevindirici. Müsilaj, sadece deniz dibinde ya da üstünde değil, arada askıda da kalıyor. Yalova Belediyesi olarak zararsız olan tarımda kullanılabilecek olan suyu denize veriyoruz. 291 bin nüfusa sahip bir iliz. Bizim bu göstermiş olduğumuz hassasiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de göstermesini rica ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.