yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFİ KURACAĞIZ!’

‘YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFİ KURACAĞIZ!’
14.04.2023 20:30
0
A+
A-

..”YALOVA’DA EKO-TURİZM VE TERMAL TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK ÖNEMLİ!”

MHP’nin 1. sıra milletvekili adayı Namık Öz; HABERCİ’ye konuştu..

‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK’

  • Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yalova 1. sıra milletvekili adayı Namık Öz, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklamada başkanlık sisteminin önemine vurguda bulunarak, “Başkanlık sisteminin de anayasa değişikliğinin de desteklenmesi lazım” dedi.

..”Karanlık zihniyetli insanlara inanmayın. Hepsi bu ülkenin kötülüğü için çalışıyor. Milletimizi bu seçimde doğruları görmeye çağırıyorum.”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1. sıra Yalova milletvekili adayı Namık Öz, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin önemli bir seçim arifesinde olduğunu söyleyen Öz, hem ülke hem de Yalova gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

‘Öncelik kentsel dönüşüm’

Yalova’nın öncelikli sorununun kentsel dönüşüm olduğuna vurgu yapan Öz, “Yalova’da kentsel dönüşüm ile ilgili bir başlangıç var. Yapı stoklarımızın tek tek elden geçirilip kontrollerinin yapılması lazım. Bu konuda tedbirlerimizi almamız gerekir” dedi.

‘Turizmi 12 aya yaymalıyız’

Yalova turizminin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Öz, “İstihdam konusunda Yalova, Türkiye’nin şanslı illerinden bir tanesi. Tersaneler bölgesinin olması, yapılmakta olan OSB’ler. Bu kuruluşlarımız Yalova’ya çok iyi istihdam sağlayacak. Yalova Araştırma Enstitüsü Yalova’ya çok ciddi katkı sunmaya başladı. Ülkemizin tarım laboratuvarı haline geldi. Kivinin yüzde 65’ini Yalova karşılıyor. Coğrafi işaretler alan ürünlerimiz var. Yalova’nın sanayisinden, tarımından bahsederken turizminden de bahsetmeden geçemeyiz. Yalova’nın turistlik bir bölge olma özelliği var. 12 aya yayabilecek turizm faaliyetleri olmalı. Turizm Müdürümüzün bu konuda bir çalışması var. Biz de bu çalışmayı destekleyip Yalova’daki turizme eko-turizmi ve termal turizmini de ekleyerek 12 aya yaymak, o bölgelerimizin de refah seviyesini yükseltmek zorundayız” şeklinde konuştu.

‘Türkiye hızla gelişiyor’

“Belediyelerimizin, kurumlarımızın yapmış olduğu projeleri destekleyeceğiz, Ankara’da takipçisi olacağız” diyen Öz, şunları söyledi: “Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için kaybedecek bir dakikamız bile yok. Ülkemizde inanılmaz bir gençlik yetişiyor; bilimle, vatan sevgisi ile imanlı bir nesil. Bazılarının dediği gibi; ‘z’ kuşağı, sorumsuz, milli değerlere ters bir gençlik yok. Biz gençlerle beraberiz. Gençlerle sohbet ettiğimiz zaman bu ülkeyi ne kadar güzel günler beklediğini anlayabiliyoruz. Bugün Türkiye, gelişim açısından dünyada en hızlı ilerleyen ülke konumunda. Öyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar ki, pahalılığın ekonominin berbat yönetilmesi ile alakalı olduğunu gösteriyorlar; öyle değil. Bu, küresel bir kriz. Sadece Türkiye’ye ait bir kriz değil. 2 yıla yakın süren bir pandemi süreci oldu. Pandeminin getirdiği bir arz zafiyeti vardı. Küresel manada insanlara bir şeyler ulaştırılamadı. Ülkemiz, dünyanın en gelişmiş ülkelerine bile bir sürü tıbbi ve hijyen malzemesi desteğinde bulundu.”

‘Yenilenebilir enerji kooperatifi kurmaya karar verdik’

Köylerde yaşanan elektrik zafiyetine yönelik bir proje hazırladıklarını söyleyen Öz, “Pandemi sürecinde olsun şu anda olsun; vatandaşlarımızla, esnafımızla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Bir projemiz var; 29 muhtarımızın sulamadan kaynaklanan elektrik problemi bulunuyor. Muhtarlarımızla bir araya geldik. Sanayi Bakanlığı’nı aradık. Yenilenebilir enerji kooperatifi kurmaya karar verdik. Belki bu projede pilot il olabiliriz. Rüzgâr gülü santrali ile bu köylerin elektrik ihtiyacı karşılanacak” dedi.

‘Bizim önceliğimiz; kadınlarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz’

Sadece seçim zamanında değil, Yalovalılarla sık sık bir araya geldiklerini dile getiren Öz, “İddialı konuşmayı sevmiyorum. Ancak seçildiğimizde; vatandaşlarımızla birlikte projeler üreteceğiz, telefonlarımız kapalı olmayacak. Bizim önceliğimiz; kadınlarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz. Onların hayat standartlarını yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

‘Bu memleketi kimseye bırakmayacağız’

Başkanlık sisteminin önemine vurgu yapan Öz, “Parlamenter sistemde hükümet kurulması en az 45 gün sürüyordu. Başkanlık sisteminde seçimin ertesi günü hükümet kuruluyor. Başkanlık sisteminin de anayasa değişikliğinin de desteklenmesi lazım. MHP’nin hazırladığı 100 maddelik bir anayasa değişikliği paketi var. Onu Cumhurbaşkanımıza da takdim ettiler. Seçimden sonra anayasadaki değişiklikler gündeme gelecek. Ülkemizin geleceğini çok parlak, çok aydınlık görüyorum. Karanlık zihniyetli insanlara inanmayın. Hepsi bu ülkenin kötülüğü için çalışıyor. Milletimizi bu seçimde doğruları görmeye çağırıyorum. Türkiye için çok önemli bir seçim. Bu memleketi kimseye bırakmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ebediyen Türk yurdu olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.