yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3440
EURO
34,9078
ALTIN
2.375,60
BIST
10.220,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

‘YENİ SEZONDAN UMUTLUYUZ’

‘YENİ SEZONDAN UMUTLUYUZ’
01.09.2022 17:23
0
A+
A-

BALIKÇILIK AV SEZONU AÇILDI

  • Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından balıkçılık av sezonu açılış töreni düzenlendi..

..”İlimizde kayıtlı olarak 156 irili ufaklı balıkçı gemisi ve bin 168 ticari balıkçı kardeşimiz sektöre hizmet vermektedir. 2021 yılında ilimiz balıkçıları tarafından yaklaşık olarak 14 bin ton su ürünleri istihsal edilmiş ve yine yaklaşık olarak 277 milyon TL girdi sağlanmıştır.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Av sezonu açılış töreni Armutlu Kabaklı Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin okunduğu etkinlik, av sezonu için yapılan duayla devam etti. Törende konuşan Yalova Deniz Ürünleri Avcıları Birliği Başkanı Recai Sert, av sezonunun hayırlı olmasını diledi.
‘115 BALIKÇIYA DESTEK SAĞLANDI’..

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ise balıkçıların 1 Eylül itibariyle denize açılarak 7,5 ay boyunca rızıklarını arayacaklarını söyledi. Parıldar, “İnşallah bu gece balıkçılarımız Vira Bismillah diyerek denize açılacak, önümüzdeki 7.5 ay boyunca rızıklarını arayacaklar. Sizlerin şahsında tüm balıkçı kardeşlerimize Mevla’dan bereketli ve başarılı bir sezon diliyorum. Ağlarınızın hep dolu olmasını, dolu gelmesini temenni ediyorum. Biz 123 km kıyı şeridi ile Marmara bölgesinin en güzel konumlarından birine sahibiz. Ülkemiz denizlerinde 500 balık türü bulunuyor. Bu türlerden yaklaşık 100 ünün de ticari avcılığı yapılıyor. Su ürünleri sektörü 53 bin kişiye doğrudan, 250 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlıyor. İlimizde ise kayıtlı olarak 156 irili ufaklı balıkçı gemisi ve 1.168 ticari balıkçı kardeşimiz sektöre hizmet vermektedir. 2021 yılında ilimiz balıkçıları tarafından yaklaşık olarak 14 bin ton su ürünleri istihsal edilmiş ve yine yaklaşık olarak 277 milyon TL girdi sağlanmıştır. 2021 yılında 120 küçük balıkçımıza 310 bin 600 TL pandemi nedeniyle iki kat ödendi- 2022 yılında da 115 balıkçımıza 148 bin 950 TL destek yaptık” ifadelerine yer verdi.

‘DENİZLERİMİZ ÇOK CİDDİ TEHDİT ALTINDA’..

Parıldar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz balıkçılarımızın her türlü sorunuyla dertlendik. Bire bir ilgilendik. Tarafımızda çözebileceğimiz sorunları içimizde halletmeye çalıştık, diğerlerini de vakit kaybetmeden bizzat tarafımdan Bakanlığımıza ilettik. Bu vesileyle çok önemli iki hususa değinmekte fayda görüyorum. Denizlerimiz, hatta tüm tabiat insanların hizmetlerine sunulmuş olmakla birlikte bizlere verilmiş bir emanettir. Bu nedenle sadece bu günü değil, yarınları da sadece kendimizi değil, çocuklarımızı da düşünmeliyiz. Emaneti sahibine teslim edinceye kadar onu en iyi şekilde korumak, kollamak ve muhafaza etmek zorundayız. Milyonlarca insanın rızık kapısı olan denizlerimiz, çok ciddi tehdit altındadır. Her yıl binlerce ton plastik atık denizlerimize boca ediliyor. Balıklar adeta o naylonlarla beslenir hale geldi. Kirlilik sadece insanlara değil, denizlerde yaşayan canlılara da büyük zarar veriyor. Bu nedenle bu kirliliği önlemede bizler üzerimize düşen görevleri azami ölçüde yerine getirmeliyiz. Getirmeyenleri de uyarmalıyız. Bir diğer önemli konu da balık av yasaklarına ve kurallarına dikkat edilmemesidir. Kaçak ve bilinçsiz avcılık gelecek nesillerin hakkını gasp etmek demektir. Ben bizim balıkçılarımızın böyle bir yanlışa düşeceklerine, ya da yanlışta ısrar edeceklerine inanmıyorum. Denizlerimizi korumak, herkesten önce balıkçılarımızın, bizlerin görevi olduğunu düşünüyorum. Biz İl Müdürlüğü olarak kaçak avcılıkla mücadelede aralıksız ve fedakarca mücadele etmeye çalışıyoruz.”

DUALARLA AÇILDI..

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise balıkçıların taleplerini Ankara’da ilgili kurumlara her zaman ilettiklerini ifade etti. Geçtiğimiz yıl müsilaj nedeniyle yaşaman sıkıntının bu sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı önlemlerle önüne geçildiğine değinen Akyol, av sezonunun hayırlı olmasını diledi. Ardından protokol üyeleri balıkçı teknelerini gezdi. Balıkçılar yeni av sezonundan umutlu olduklarını söyledi. Etkinliğe Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve kurum müdürleri de katıldı. Balıkçılık av sezonu, düzenlenen törende edilen dualar eşliğinde açıldı..

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.