yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

‘ARALIK ÖNCESİ TAMAMEN FAALİYETE GEÇECEK!’

‘ARALIK ÖNCESİ TAMAMEN FAALİYETE GEÇECEK!’
10.10.2022 16:11
0
A+
A-

İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, 400 yataklı Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşınma sürecinin Aralık ayını görmeden bitebileceğini söyledi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, 400 Yataklı Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınma süreci ile ilgili İl Koordinasyon Kurulu üyelerine bilgi verdi. Eray, yaptığı açıklamada, taşınma sürecinin Aralık ayını görmeden bitebileceğini dile getirdi. 18 Ağustos’ta yeni hastane binasını teslim aldıklarını dile getiren Eray, “Teslim alındıktan sonra 8 Eylül’de acilde ilk hastamıza baktık. 8 Eylül’den itibaren bir aylık süreçte, planladığımız şekilde hastanemizi taşımaya devam ediyoruz. Yeni hastanemizde ayrıca ilk ameliyatı da gerçekleştirdik. Bir hastanenin açılışında en son artık tamam diyebilmek için yoğun bakım ünitelerinin ve ameliyathanelerinin aktifleştirilmesi gerekiyor” dedi.

‘ARALIK AYINA KADAR TAM ANLAMIYLA FAALİYETE BAŞLAYACAK’..

Hastaları mağdur etmeyecek şekilde MR ve anjiyo ünitesini de kademeli bir şekilde taşıyacaklarını ifade eden Eray, “Önümüzde bekleyen 2 adet süreç bulunuyor. Anjiyo ünitesinin taşımaya başlamıştık. Anjiyo ünitesinin taşınması 1 hafta 10 günlük bir süreç. MR cihazının taşınma süreci de bulunuyor. Bu da kabaca 20-25 günlük bir süre. Biz bu süreci tüm hastalarımızı mağdur etmeyecek şekilde planladık. Herhangi bir aksaklık yaşanmayacak. Aralık ayını da görmeden yeni hastane tam anlamıyla faaliyete geçecek” dedi.

‘BU HASTANENİN ADI YALOVA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’DİR’..

Yeni hastane ile ilgili son zamanlarda yaşanan tartışmalara da son noktayı koyan Eray, “Afiliasyon, Sağlık Bakanlığı’nın Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve üniversite rektörlüğü arasında imzalanan bir süreç. Biz bununla ilgili hazırlığımızı yaptık. Bakanlığa dosyamızı sunduk. Afiliasyon olacak. Olmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Fakat tarihi ile ilgili takdir Bakanlığındır. Bu hastane, çok net bir şekilde söylüyorum; Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Bu hastanenin adı T.C. Sağlık Bakanlığı Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Tereddütte olanlar bize daha önce sormuş olsalardı bu konuyu cevaplandırmaktan şeref duyardık” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.