yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

YEGES TANITILDI

YEGES TANITILDI
27.09.2023 17:37
0
A+
A-

‘YALOVA’DA EĞİTİMİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ’

  •  Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES), İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan program ile kamuoyuna tanıtıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) programı, kamuoyuna tanıtıldı. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

Program Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Korosu’nun müzik ziyafetiyle başladı.

‘YEGES’i geliştirdik’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programda bir açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Müdürlüğümüzün sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir eğitim anlayışıyla çalışmalar yürüttüğünü; okullarımızın bilimsel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetlerini büyük bir heyecanla desteklediğini gururla ifade etmek isterim. Okullarımızda nitelikli eğitim anlayışının benimsenmesi, öğrencilerimizin sadece akademik değil, duygusal ve sosyal gelişimlerini de destekleyen etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmalarının verimli ve kalıcı hâle getirilmesi için elzemdir. Bu verimliliği ve kalıcılığı sağlamak amacıyla YEGES’i geliştirdik” dedi.

‘Yalova’da eğitimi daha ileriye taşıyacağız’

YEGES ile ilgili bilgiler veren Akmeşe, şunları söyledi: “YEGES ile amacımız; okullarımızda akademik ve proje tabanlı çalışmalar ile toplum hizmeti çalışmalarıyla elde edilen verilerin değerlendirilmesini ve ilerleyen süreçte öğrenci, öğretmen, okul ve kurumlarımızın ve nihayetinde ilimizin her boyutuyla gelişmesini, üst sıralarda yer alarak iyi örnekler içinde gösterilmesini sağlamaktır. Zincirleme bir ilerleme ve kazanım süreciyle oluşacak bu döngü sayesinde Yalova’da eğitim öğretimi daha ileriye, en iyiye taşımak için gerekli süreç oluşturulacaktır. 21. yüzyıl becerilerinin ve tasarım odaklı düşünmenin ön plâna çıktığı eğitim anlayışında paydaşlarımızla ortak değerleri belirleyerek sosyal sorumluluğumuzu da artıracağız. Bu amaçla YEGES Okul Performans Değerlendirme Yönergesi’ni hazırladık. İl ve ilçe Millî Eğitim Müdürlükleri, okul ve kurum müdürlükleri ve öğretmenlerimizin işbirliğiyle yürütülecek süreçte okullarımız bünyesinde oluşturulacak YEGES komisyonlarınca tüm çalışmalara danışmanlık hizmeti verilerek öğretmen ve öğrencilerimizi bu sürece katılmaya teşvik etmek önceliğimiz olacaktır. Okullarımızdaki YEGES komisyonlarının oluşumunda okul müdürlerimizin konuyu sahiplenmeleri ve liderlik etmeleri çok önemlidir. Çünkü ancak içselleştirdiğimiz bir işi şevkle ve başarıyla yapmamız mümkündür. Tüm kademelerdeki resmî ve özel okullarımızı kapsayacak olan YEGES bünyesinde; kaymakamlıklarımız ile il ve ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerimizin rehberliğinde okullarımızı çalışmalara katılmaya teşvik edeceğiz. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimine yönelik hizmet içi eğitim ve atölye çalışmalarına destek sağlayacağız. Çalışmalara katılım sağlayamayan okullarımıza yönelik eğitsel ve psikososyal çözüm önerileri üreterek okullarımız tarafından gönderilen çizelge doğrultusunda izleme ve değerlendirme sürecini yöneteceğiz. Bu süreçte okul ve kurum müdürlüklerimiz ilk olarak okulda gerçekleştirilen çalışmalara danışmanlık edecek olan YEGES komisyonunun kurulmasını sağlayacaktır. Bu süreçte en büyük görev okul müdürlerimize ve sevgili öğretmenlerimize düşmektedir. Biliyoruz ki öğretmenlerimiz, çocuklarımızın katılımındaki en büyük motivasyon kaynağıdır. Onların; öğrencilerimizi çalışmalara katılmaya teşvik etmeleri sürecin en önemli adımıdır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.