yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

YAZAR BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

YAZAR BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR
28.04.2023 13:55
0
A+
A-
  • Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği “Yazar Buluşmaları” kaldığı yerden devam ediyor. Bu haftaki konuğu “Yaşar Kemal Edebiyat Ödülü” sahibi Yazar Fatma Nuran Avcı oldu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Taşra Gerçekliği temasıyla Halil İnalcık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Yalova halkı yoğun katılım gösterirken, program Fatma Nuran Avcı’nın yazarlık üzerine anlatımıyla devam etti.

‘Yazarlık; iyi gözlem yapabilmemizi sağlar’

Anadolu kadınından ve yaşadığı zorluklar üzerine yazdığı hikâyelerden bahseden Avcı, “Yazarlık, disiplin gerektiren ve çok okumayla doyurucu bir anlatım kazanabilen kusursuz bir uğraş olarak görmek, iyi eserler çıkarmamızı ve iyi gözlem yapabilmemizi sağlar. Bütün bu disiplin neticesinde başarı, yazdıklarınızdan ziyade, yaptığınız işten aldığınız hazla gelir” dedi.

‘Kültüre ve sanata olan desteğimiz her zaman sürecektir’

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, “Yaptığımız etkinliklerle, Yalovalı okurları yazarlarla buluşturarak, edebiyat ve kültür hayatına dahil etmeyi amaçlıyoruz. Her seferinde farklı ve Yalova ile bir bağı olan yazarları misafir ederek, tecrübe paylaşımı ve edebiyata dair birkaç sözün söylendiği programlarla ışık tutmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda öykü yarışması düzenlemeyi de planlıyoruz. Kültüre ve sanata olan desteğimiz her zaman sürecektir” ifadelerini kullandı.

Yalova Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, Yalova Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve genel kurul üyeleri ile birlikte gerçekleşen programın sonunda imza günü düzenlendi, hatıra fotoğrafı çektirilerek program son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.