yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

YATUB TURİZM ATAĞINA GEÇECEK

YATUB TURİZM ATAĞINA GEÇECEK
01.06.2022 16:05
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

YATUB, Termal Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı H. Sinan Acar başkanlığında toplandı. Toplantıya Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ile birlik üyesi belediyelerin temsilcileri katıldılar.
ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI..

YATUB’un olağan toplantısında encümen üyeleri de kapalı zarf usulü yapılan oylama ile belirlendi. Yapılan oylamada YATUB Encümen üyeliklerine; H. Sinan Acar, Ömer Aslan, Mustafa Tokat, Davut Pekmez, Murat Alp, Nizamettin Balkaya ve Levent Karanlık seçildiler.

2 AYDA BİR TOPLANACAKLAR..

YATUB Başkanı H. Sinan Acar, toplantıların 2 ayda bir yapılmasını teklif etti.  Acar, birlik üyelerinin konuyu olumlu bulması sonrasında bu konuda birliğin tüzüğünde değişiklik yapılması karara bağlandı. Bir diğer konu ise birlik üyelerine ödenen huzur haklarının da kaldırılması oldu. Bu konuda da tüzük değişikliğine gidilecek.

‘YALOVA’NIN ADINI ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ’..
Yalova’nın tanıtımının daha güçlü olması gerektiğini söyleyen Acar, “Yalova’nın adını ön plana çıkartacak her yerde YATUB olmalıdır. İlin turizmine katkı sunmak için birlik üyesi belediyelerimizle birlikte hareket etmemiz çok önemli. Yalova’yı nerede birlik ve beraberlik içerisinde anlatabiliyorsak Yalova Turizm Birliği’nin orada olması gereklidir. Turizm Bakanlığı tarafından Termal’le ilgili yapılan tanıtımının çok faydasını gördük. Rusya’dan çok sayıda turist ilçeye akın etti. Kışın Termal’e yazın Akdeniz ve Ege’ye gidiyorlar. Muhteşem bir akın yaşadık. Benzer bir tanıtımı gerek ilçeler ve gerekse il geneli bazında yapabiliriz” dedi.
‘YILLIK FAALİYET PROGRAMI HAZIRLANSIN’..
YATUB için yıllık faaliyet raporunun hazırlanması gerektiğini söyleyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “İlimizde bulunan Halk Oyunları Dernekleri var onların düzenlediği festivallere kentimiz ev sahipliği yapıyor. Her yıl onlarca ülkeden Yalova’ya gelen ekipler var. YATUB’un ben bu organizasyonlarda da devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun Yalova’nın tanıtımı noktasında bulunmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu festivali Yalova’nın Kurtuluşu kutlamaları ile birlikte ilimize mal edebiliriz. Bunun yanısıra Yalova’da festivaller düzenliyoruz. Bu festivallerin de YATUB üzerinden tanıtım ve reklamı yapılabilir. Yine birkaç gün önce açılışını gerçekleştirdiğimiz, ‘Ekofest’ festivalimiz var. 20 bin öğrenci burayı ziyaret edecek. Bu festivali de YATUB üzerinden sahiplenip, çevre illerdeki öğrencilere de bu festivalin tanıtımı yapılabilir. Sağlık ve spor turizminin yanısıra bu da bir turizm türü olarak geliştirilebilir. Fevziye köyümüzde gerçekleşen tarihi Yağlı Güreşlerden, Altınova’da düzenlenen Yağlı Güreşlere kadar, Armutlu’daki turizm tesislerinden Termal ilçemizdeki tesislerimize kadar her belediye turizmle ilgili yapacağı kültürel faaliyetleri de içine katsın. Kültürel faaliyetleri turizm gelirine çevirebiliriz. Her belediye bu anlamda bir rapor hazırlasın, birliğimiz de bu raporları derleyip bir yıllık faaliyet raporu oluştursun. Ben böyle bir programla yapılacak çalışmanın Yalova’nın tanıtımına büyük katkı sunacağına inanıyorum. Altınova’nın Sermayecik Köyü’nde gerçekleştirilen Çilek Festivali harika bir olay. Subaşı Kivi Festivali çok önemli mesela. Çınarcık ilçemizde de festivallerimiz olabilir. Altınova Belediyesi tarafından Hersek Lagünü’nde oluşturulan kuş gözlem kulesi, müze, tıbbi aromatik bitkiler bahçesi muhteşem bir yer. Burasının tanıtımına birlik olarak biz de katkı sunabiliriz. Yeter ki Yalova’ya daha fazla turist çekebilelim. Osmangazi Köprüsü bile turizmimize katkı sağlar. Yeter ki birlikte hareket edelim. Biz bu yaz bir gençlik festivali yapacağız. Birliğimiz bu festivale de sahip çıksın. Gelsin ister festivali sahiplensin, ister stant açıp tanıtım yapsın. YATUB olarak Armutlu’dan Altınova’ya kadar ilimizin tanıtımının yapılacağı her şeye sahip çıkalım.  20 milyon nüfusun içerisinde 123 kilometrelik sahil şeridine sahip bir iliz. Bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gereklidir” dedi.
‘ÇALIŞTAY DÜZENLENMELİ’..
Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal ise, “Bir turizm çalıştayı yapmamız gerektiğine inanıyorum. Ben bu çalıştayın tüm paydaşlarının kapsamlı bir çalışma ile ilin turizminin gelişimine katkı sunacak fikirler üreteceğine inanıyorum. Ben burada çıkacak sonucun da bir kitap haline getirilmesi iyi olur. Bu kitap belediye başkanlarına sunulur ve herkes üzerine düşeni yapar” ifadelerine yer verdi.
‘ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TANITILMALI’..

YATUB’un ilin tanıtımında önemli bir görevi üstlendiğini vurgulayan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ise, “YATUB ilin tanıtımı için gerçekleştirilen her çalışmada öncü olmalı. Bu yıl düzenlenen EMITT Fuarında YATUB öncülüğünde güzel bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerimizi daha de geliştirebilir ilimizi yurtiçi ve yurtdışındaki başka organizasyonlarda da tanıtabiliriz. Her belediye bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.