yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

YATIRIMLARA TAM GAZ DEVAM

YATIRIMLARA TAM GAZ DEVAM
21.06.2022 22:30
0
A+
A-

 

  • Delfin İç ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. firması üretim tesisinin temel atma töreni gerçekleşti. Protokolün tam kadro katıldığı temel atma töreninde konuşan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve böyle karma sanayicilerimiz olduğu sürece inşallah sırtımız yere gelmeyecek” dedi.

 

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Makine İhtisas OSB’de, Delfin İç ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. firması üretim tesisinin temel atma töreni gerçekleşti. Temel atma töreninde; Yalova Valisi Muammer Erol, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın Bakoğlu, KOSGEB İl Müdürü Hakan Ulusu, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, YTSO Başkan Yardımcısı Kenan Engin, YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yalova Makine İhtisas OSB Mütevelli Heyeti Üyesi Cemil Demiryürek, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, OSB Yönetim Kurulu ve Delfin Firma Sahibi Mete Özarar da hazır bulundu.

Delfin tesisinin temeli atıldı..

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği üretim tesisi inşaatlarının temel atma törenlerine bugün bir yenisini daha ekleyen Yalova Makine İhtisas OSB, Delfin firmasının üretim tesisi için temeli attı. Yönetim merkezi ve konferans salonu inşaatlarına geçtiğimiz aylarda başlayan ve sona yaklaşan Yalova Makine İhtisas OSB, bir an evvel üretime geçmeyi hedefleyen 1. etapta yer alacak sanayicilerinin üretim tesisi inşaatlarına başlamıştı. Bugün itibarı ile de Vali Erol’un himayesinde; fabrika ve idari binasının birlikte yer alacağı Delfin’in üretim tesisinin temeli atıldı.

‘Var gücümüzle çalışıyoruz’..

Delfin İç ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özarar, açılışta yaptığı konuşmada, “60 yılı aşkın bir süredir Türk sanayisine hizmet veren Özarar Kaldırma Makinaları ve Delfin Vinç Servisi olarak, yeni üretim ve hizmet serüvenimize Yalova Makine İhtisas OSB’de devam etmekten dolayı heyecanlı ve gururluyuz. 60 milyon TL yatırım bütçesi ile kurulan tesisimiz vinç servis sektöründe Türkiye Cumhuriyeti’nin şu ana kadar kurulan en yüksek bütçeli yatırımdır. Hali hazırda 20’den fazla ülkeye ihracat yapan firmamız, bu yatırım ile Afrika, Avrupa, Rusya ve Türk cumhuriyetlerindeki pazar payını artırarak döviz girdisi sağlayacak, ülke ekonomisine katkıda bulunacak. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yer alma hedefini gerçekleştirmek için burada bulunan herkes gibi biz de var gücümüzle çabalıyoruz. Eminim ki hep beraber muvaffak olacağız” dedi.

‘Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’..

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bize ‘5Y nedir?’ diye soruyorlar. Yerli, yenilikçi, yeşil, yüksek katma değerli, yüksek teknolojili ve yalın OSB mottosuyla yola çıktık. 6. ‘Y’miz de; güzel, yeşil Yalova’mız. Bu anlamda varlıklarıyla, yaptıkları çalışmalarla ilk günden itibaren bize güvenen-inanan değerli büyüklerimize ve devlet protokolümüze ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bize inananları ve güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. OSB’nin kuruluş aşamasında bir takım sorunlarla mücadele ettik. Sonrasında pandemi koşullarında altyapı çalışmalarımızı yürüttük. Akabinde yine şu an dünya konjektöründeki iklim herkesin malumu. Buna rağmen biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve böyle karma sanayiciler olduğu sürece inşallah sırtımız yere gelmeyecek. Bu koşullara rağmen ‘bir bekleyelim-görelim’ demek yerine ciddi yatırımlarını buraya yaparak istihdama, üretim ekonomisine kazandırıyorlar. Katılımcımız Mete Bey’e ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak da çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 1,5-2 yıldır çalışıyoruz. Hemen hemen yüzde 70’i, 80’i Yalova’nın gençleri bu çocuklar. Bu çocuklara 1,5-2 yıldır emek veriyoruz, yetiştiriyoruz. Bugün itibariyle de çoğunun ilk iş tecrübesi. O anlamda hepsinin işlerini hakkıyla yaptığını görüyor olmak bana ayrı bir gurur ve huzur verdi. Önümüzün açık olduğunu görüyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.