yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3256
EURO
34,8206
ALTIN
2.389,08
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘YARISI BİZDENİ BİZ DE İSTERİZ!’

‘YARISI BİZDENİ BİZ DE İSTERİZ!’
24.04.2023 18:06
0
A+
A-

“ÇOK BÜYÜK KAMPANYA; YALOVA’DA DA UYGULANSIN.”

  • Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ kampanyasının Yalova’da da bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi.

..”Yalova da birinci derecede deprem bölgesi; kentsel dönüşüm özelinde uygulanacak olan teşviği ilimizde de görmek istiyoruz.”

  • Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde 30 bin esnaftan 10 bininin hayatını kaybettiğini kaydeden Erbul, “Esnafımız ve vatandaşımız oldukça endişeli” dedi.

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, 11 ili büyük ölçüde etkileyen depremlerin ardından Yalova’daki esnafın ve vatandaşların da endişe yaşadığını ifade etti. Erbul, Şubat ayında HABERCİ’ye özel yaptığı açıklamada, maliyet sebebiyle vatandaşın kentsel dönüşümden vazgeçtiğini, bu konuda devletin taşın altına elini koyması gerektiğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde, ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ projesini duyurduğunu dile getiren Erbul, bu projenin sadece İstanbul’da değil Yalova’da da bir an önce uygulanması gerektiğini belirtti.

‘Esnaf endişeli’

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde 30 bin esnaftan 10 bininin hayatını kaybettiğini kaydeden Erbul, “Esnaf ve vatandaşımız oldukça endişeli. Kentsel dönüşümün bir an önce ilimizde de hızlanması gerekiyor” dedi.

‘Yalova da birinci derece deprem bölgesi’

Yapılan kampanyanın Yalova’da da uygulanması gerektiğini söyleyen Erbul, “Kentsel dönüşümle ilgili devletin büyük ölçüde taşın altına elini koyması gerektiğini daha önce de dile getirmiştik. Bunun ilk adımı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul özelinde bir açıklama yaptı. İstanbul’da ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ kampanyası başlatıldı. Bundan önceki dönemlerde sadece ruhsat anlamında vatandaşa katkı yapılabiliyordu. Bu bağlamda da Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yalova da birinci derecede deprem bölgesi; kentsel dönüşüm özelinde yapılan teşviğin ilimizde de hayata geçirilmesi gerekiyor. Geri kalan kısmının kredilendirilir şekilde olması, kentsel dönüşümün Yalova’da çok hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

‘İstanbul ile sınırlı kalmasın’

“Bu kampanyalar nasıl devlet kanalından geliyorsa; Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi’nin de gerekli adımları atmasını istiyoruz” diyen Erbul, şöyle konuştu: “2+1 konutlarımızın maliyetinin 1,5 milyon TL olduğunu görüyoruz. Maliyetinin yarısını, yani 750 bin TL’sini devletimiz karşılayacak, vatandaşımız burada 75 bin TL peşin ödeyecek, kalan tutarını 10 yıl vadede ödeyebilecek. 3+1 konutlarımızın maliyeti ise 1 milyon 800 bin TL. Yarısını, yani 900 bin TL’sini devletimiz karşılıyor. 900 bin TL’yi de vatandaşımız yine 10 yılda ödediğinde, başlangıç taksitiyle bu dönüşüme dahil olabilecek. Kentsel dönüşümün daha hızlı bir şekilde tamamlansın istiyoruz. Belediye, milletvekilleri bunu yapmak istiyor; devletimiz bu yolu açtı. Düşük faizden kredilendirilecek, vatandaşımız kredi öder gibi mülkünü yenileyecek. Bu proje İstanbul ile sınırlı kalmasın. Kuzey Marmara fay hattı üzerinde, biz de birinci derece deprem bölgesiyiz. Hepimiz bu depremden etkileneceğiz. Kentsel dönüşümün Yalova gibi küçük şehirlerde daha hızlı tamamlanabileceğini düşünüyorum.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.