yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘YARIM ASIRLIK RÜYANIN DIŞINA ÇIKMIŞ DEĞİLİZ!’

‘YARIM ASIRLIK RÜYANIN DIŞINA ÇIKMIŞ DEĞİLİZ!’
13.05.2022 17:09
0
A+
A-

 

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

İstanbul Fatih’te bulunan Arpa Emini Mescidi’nde restorasyon çalışması başlatıldı. Mescidin hemen yanında bulunan ve mülkiyeti Yalova Belediyesi’ne ait olan arazinin de içinde bulunduğu tarihi yapıların ihya edilebilmesi için Fatih Belediyesi’nden Yalova Belediyesi’ne teklif geldi. Teklifi mecliste okuyan AK Partili Meclis Üyesi Melahat Yalçın, “Orada Yalova Belediyesi’nin mülkünün olduğu bir yer var. Ancak o arsada bir binamız yok. Arsanın hemen yan tarafında da tarihi bir yapı var. Tarihi doku restorasyonu esnasında bizim arsanın içerisinde bazı kalıntılar çıkıyor. Fatih Belediyesi de o bölgeyi komple restore etmek istiyor” dedi.  AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Şahin, konunun tartışılması gerektiğini belirterek komisyona havale edilmesini önerdi.

‘TRAMPA VE TAKAS NEREDEN ÇIKTI?’

CHP Grup Sözcüsü Burçin Tangürek ise arazi ile ilgili kaygılarının olduğunu belirterek, “Merhum Rahmi Üstel’in -70’li yılların başında İstanbul’da okuyan Yalovalı öğrencilere yönelik barınmaları için yurt yapılması amacıyla planlanan arsadan bahsediyoruz. Şu an yan parselinde mescit var. Fatih Belediyesi çok detaylı bir yazı yazmamış. Takas ve satış işlemlerinin uzun süreceğinden bahsedilmiş. Bu arsayı Yalova’mıza kazandırmış olan merhum büyüklerimizin kemiklerini sızlatmayız. Kenan Baş’ın da başkanı olduğu Yalova’m Derneği ile bir protokol bulunuyor. Muvafakat vermek demek elimizi kolumuzu kaptırmak demek. Burası eskiden sit alanı olarak ilan edilmiş. Neden bugün gündeme geldi, ne acelesi vardı; merak ediyorum. İmar Komisyonu’nda görüşülmeli. Gerekirse oraya bir gezi de yapılabilir. Kültürel mirasımız ile ilgili incelemeler yapılmalı. Trampa ve takas nereden çıktı, anlamış değiliz” dedi.

‘YARIM ASRI GEÇEN BİR RÜYANIN DIŞINA ÇIKMIŞ DEĞİLİZ’..

AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Şahin de, “İnsanların Yalova Belediyesi’ne dilekçe veya talep gönderme haklarını ellerinden alamayız. Bırakın böyle bir talep gelsin. Kurum talep etmiş. Biz de çok masumane bir şekilde Yalova’m Derneği ile birlikte İmar Komisyonu’nu davet eder, konuşuruz. Yalova’ya hizmet etmiş tüm belediye başkanları başımızın tacıdır. Dönem olarak böyle bir teklif gelmiş. Restorasyon ve ihya süreci var. Bazı yerlerden feragat etsek bile başka yerlerden parsel alma peşine düşeriz. Oraya bir yurt yapılma talebi ve 50 yılı geçen bir süre var. İnşallah bunu yapmak bize nasip olur. Buradan giden öğrenci arkadaşlara yurt yaparız. Yarım asrı geçen bir rüyanın dışına çıkmış değiliz. Fatih Belediyesi bir talepte bulunuyor. İşimize gelmezse reddederiz” diye konuştu.

‘KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIZ’..

Konu ile ilgili konuşan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Rahmetli Rahmi Üstel benim annemin teyze oğlu oluyor. Allah bin kere rahmet eylesin. Biz kimsenin kemiklerini sızlatmayız. Yalova Belediyesi’nin zararına olacak bir şeye biz de oy vermeyiz. Komisyon üyeleri gidip o bölgede inceleme yapabilirler. Komisyon 1 Haziran’da bize bir rapor getirsin” dedi. İlgili madde komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.